În urma unui scurtcircuit electric:Aproape 150 de pompieri militari și civili au intervenit pentru stingerea unui incendiu în Joseni (imagini video) | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 10 decembrie 2022
Home » Sănătatea »
În urma unui scurtcircuit electric:
Aproape 150 de pompieri militari și civili au intervenit pentru stingerea unui incendiu în Joseni (imagini video)
<h5><i>În urma unui scurtcircuit electric:</i></h5>Aproape 150 de pompieri militari și civili au intervenit pentru stingerea unui incendiu în Joseni (imagini video)

În urma unui scurtcircuit electric:
Aproape 150 de pompieri militari și civili au intervenit pentru stingerea unui incendiu în Joseni (imagini video)

148 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentelor Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc, precum și SVSU Lăzarea, Joseni, Remetea, Suseni, Chileni, Ciumani, Ditrău și Praid, ajutați și de aproape 100 de cetățeni, au intervenit, ieri, cu 14 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 3 autocisterne pentru transport apă și 15 tractoare cu vidanjă, pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la 2 adăposturi de animale în localitatea Joseni.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltul” al județului Harghita, la sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta generalizat la cele două anexe gospodărești, pe o suprafață de circa 280 mp, cu pericol de propagare la vecinătăţi, riscând să se extindă la construcțiile aflate în imediata apropiere, aparținând mai multor proprietari.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic) și a distanței foarte mici între construcțiile existente în zonă, incendiul s-a propagat la alte 5 proprietăți, direct și prin scântei duse de vânt, fiind solicitate în sprijin forțe și mijloace.

Timp de aproximativ 4 ore pompierii au depus eforturi susținute pentru a limita și stinge incendiul, care, din cauza vântului puternic, risca să se extindă cu repeziciune. Din cauza lipsei de hidranți în zona de intervenție, alimentarea autospecialelor s-a realizat în navetă, cu ajutorul cisternelor pentru transport apă și cu autospecialele SVSU.

La fața locului a fost asistată medical o persoană cu atac de panică, ulterior aceasta refuzând transportul la spital.

Conform sursei citate, în urma incendiului au ars: 6 anexe gospodărești (grajduri cu șură), 3 magazii de lemne, 2 magazii de furaje, o centrală termică, pe o suprafață totală de aproximativ 1.100 mp, șapte tone de grâu, șase tone de peleți, două tone de fân, 70 de baloți de fân, 6 metri steri lemne de foc, 11 mc scândură, 2 remorci, 4 căruțe, 2 biciclete, selector semințe, moară, circular, stropitoare de insecticid; în incendiu au fost surprinse și 9 animale mari (2 porci, 7 viței) și 15 păsări (găini).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Prin intervenţia pompierilor, s-au salvat bunuri în valoare de aproximativ 1.100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 300.000 lei. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.