134 de dosare pentru 194 de funcţii de directori şi directori adjuncţi de şcoli în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 2 decembrie 2022
Home » Sănătatea » 134 de dosare pentru 194 de funcţii de directori şi directori adjuncţi de şcoli în Harghita
134 de dosare pentru 194 de funcţii de directori şi directori adjuncţi de şcoli în Harghita

134 de dosare pentru 194 de funcţii de directori şi directori adjuncţi de şcoli în Harghita

  • Cinci dintre dosare au fost respinse de Comisia judeţeană de evaluare

Un număr de 134 de dosare de înscriere au fost depuse pe platforma online dedicată organizării concursului pentru ocuparea celor 194 de funcţii vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Harghita, publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În perioada 27-29 septembrie, Comisia Judeţeană a evaluat dosarele candidaţilor din punct de vedere administrativ şi a constatat că cinci dintre acestea fie nu cuprind toate documentele prevăzute de legislaţie, fie că sunt neconforme.

În consecinţă, cei cinci candidaţi, posesori ai dosarelor contestabile, nu figurează pe lista celor care vor fi înscrişi la concurs, dată publicităţii joi.

Cei nemulţumiţi pot solicita reevaluarea dosarelor astăzi, 1 octombrie, iar cei ale căror dosare au fost admise se pot prezenta în data de 15 octombrie la proba scrisă a concursului.

„Noi suntem mulţumiţi din punct de vedere al numărului de candidaţi înscrişi, pentru că în urmă cu cinci ani au fost ceva mai puţini, în jur de 100-110 candidaţi. Acum suntem curioşi să vedem cât învaţă, cum învaţă şi cum se vor prezenta la proba scrisă. Ei îşi vor exprima opţiunile pentru şcoala unde vor să îndeplinească funcţia pentru care au candidat ulterior, pentru că în acest moment la noi în judeţ – la fel ca şi în celelalte – am evaluat numai dosarele candidaţilor care sunt titulari în judeţul nostru. Condiţiile de studii ale candidaţilor care s-au prezentat acum la înscriere au fost îndeplinite, toţi având diplomele de studii, calificativul şi vechimea necesare participării la acest concurs. Nu ştim încă dacă şi-au exprimat dorinţa de a veni la noi şi candidaţi din alte judeţe. Dar în metodologie este prevăzută o perioadă în care aceştia vor trebui să precizeze pentru care şcoală optează”, ne-a declarat inspectorul şcolar Bartolf Hedwig.

În cazul în care vor exista şcoli unde posturile vacante de directori şi directori adjuncţi scoase la concurs nu se vor ocupa, cei numiţi în aceste funcţii ocupă temporar aceste poziţii, „în interesul învăţământului”.

„Nu putem lăsa nici o unitate de învăţământ fără directori; ar fi nefuncţională. Diferenţa între ei şi cei care au câştigat aceste posturi prin concurs este că ei vor putea ocupa funcţiile de director şi director adjunct numai până la organizarea următorului concurs şi nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, adică nu mai târziu de 31 august 2022. Cei care şi-au câştigat funcţia prin concurs vor avea un mandat de patru ani şi vor putea să-şi facă un plan de dezvoltare pe patru ani. În plus, au o anumită siguranţă a postului”, a precizat inspectorul şcolar Bartolf Hedwig.

În data de 14 septembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita a publicat lista funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Harghita – 134 de directori şi 60 de directori adjuncţi.

Afişarea rezultatelor probei scrise a concursului se va face în data de 20 octombrie şi în perioada 21-27 octombrie se vor înregistra opţiunile candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare.

Ultima probă, cea de interviu, este programată în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, iar în 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale.

Emiterea deciziilor de numire în funcţiile de director şi director adjunct se va face în perioada 20-22 decembrie, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.