Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ziua Drapelului, marcată și la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Societate » Ziua Drapelului, marcată și la Miercurea Ciuc
Ziua Drapelului, marcată și la Miercurea Ciuc

Ziua Drapelului, marcată și la Miercurea Ciuc

Prefectul județului Harghita: „Să ne amintim că Drapelul Național este martorul celor mai importante momente ale istoriei, ale acelor evenimente care au definit România – și ulterior au propulsat-o în rândul țărilor europene”

După ce marți Ziua Drapelului a fost marcată în comunele Bilbor, Corbu și Tulgheș, miercuri Drapelul României a fost în centrul atenției în Miercurea Ciuc. După slujba de dimineață din catedrală, când a fost și sfințit, Drapelul României a fost purtat în piața unde se află Monumentul Ostașului Necunoscut, acolo unde au avut loc evenimentele dedicate acestei zile.

Garda de onoare a prezentat onorul prefectului Harghita, Jean-Adrian Andrei, și comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „Gen. Virgil Bădulescu”, col. Stan Florin. După ce oficialitățile prezente la eveniment și-au adus recunoștința față de Drapelul Național, prin sărutarea pânzei, acesta a fost ridicat pe catargul de lângă monument.

În cadrul discursului, Jean-Adrian Andrei amintea că Ziua Drapelului a fost proclamată, pe 26 iunie, prin Legea nr. 96 din 1998.

Și chiar dacă doar de la sfârșitul anilor ’90 românii sărbătoresc această zi prin ceremonii prevăzute de lege, steagul României a fost cinstit și onorat de-a lungul istoriei. „Cu fiecare luptă în care românii îşi dădeau viaţa pentru ţară, cu fiecare revoluţie pentru dreptate, frăţie şi libertate şi cu fiecare român care a arătat lumii, prin performanţele sale intelectuale, sportive sau artistice, că pe acest glob există o ţară cu oameni extraordinari, se numeşte România şi o poate oricine recunoaşte prin cele trei culori dispuse vertical”.

„Drapelul Național – continua prefectul județului – este cel mai statornic simbol al unui popor, reprezintă individualitatea și suveranitatea națiunii, prestigiul de care se bucură în rândul celorlalte națiuni.

(…) Pentru mulţi dintre români acest simbol şi-a pierdut din putere. Sunt sigur, însă, că atunci când îl vedem arborat cu cinste pentru românii deosebiţi de pretutindeni, simţim cu toţii emoţia deplină”.

„Să ne amintim că tricolorul nostru are puterea de a ne uni pe toți, în numele idealurilor și valorilor care fac bine României.

Nimic nu ne poate destabiliza atâta timp cât avem un crez comun și rămânem aceiași români recunoscuți pentru ospitalitate și omenie, iar drapelul rămâne parte integrantă a identității noastre.

(…) România a fost construită prin sacrificiile și unirea în voinţă a înaintașilor noștri și am convingerea că viitorul României se bazează pe stabilitate și înțelepciune.

Să onorăm, aşadar, acest simbol nu doar astăzi, ci în fiecare zi, prin faptele şi gândurile noastre!”, a conchis prefectul județului, Jean-Adrian Andrei.

LIVIU CÂMPEAN

Arhivă foto

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.