Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Victor Negrescu a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Educaţie și Cultură din Parlamentul European | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » Victor Negrescu a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Educaţie și Cultură din Parlamentul European
Victor Negrescu a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Educaţie și Cultură din Parlamentul European

Victor Negrescu a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Educaţie și Cultură din Parlamentul European

  • Negrescu este singurul europarlamentar care și-a deschis un birou în nordul judeţului Harghita

Europarlamentarul Victor Negrescu, singurul europarlamentar care și-a deschis un birou în nordul judeţului Harghita, a fost ales, luni, vicepreședinte al Comisiei pentru Educaţie și Cultură (CULT) din Parlamentul European, ca urmare a eforturilor sale din ultimele luni privind dezvoltarea de proiecte și iniţiative în domeniu, în contextul crizei COVID-19, se transmite în cadrul unui comunicat de presă emis de cabinetul demnitarului european.

De altfel, Victor Negrescu a fost desemnat raportor al comisiei CULT privind construirea politicilor europene în domeniul educaţiei digitale, acesta reușind, de la preluarea mandatului de europarlamentar, în luna februarie, să lanseze o iniţiativă publică semnată de zeci de europarlamentari și personalităţi publice în vederea susţinerii educaţiei, să creeze prima tabletă educaţională românească, să iniţieze mai multe platforme de sprijin pentru educaţie și cultură și să propună recent o rezoluţie a Parlamentului European, ce urmează a fi votată în luna octombrie, cu scopul de a solicita o acţiune comună la nivel european pentru educaţie.

După ce a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Educaţie și Cultură, Victor Negrescu spunea că „educaţia trebuie să devină o prioritate la nivel european și baza pe care se clădește viitorul Europei. Avem nevoie de investiţii majore în zona de educaţie, tineret, cultură, sport și media, pentru ca sentimentul de a fi cu toţii europeni să devină realitate. Acolo unde statele membre eșuează, cum din păcate este cazul în România, Uniunea Europeană trebuie să intervină cu expertiză și resurse pentru ca toţi europenii să aibă șanse egale. Nu în ultimul rând, îmi propun ca prin această nouă responsabilitate să contribui la asigurarea unei voci mai puternice a României în plan european.

Voi continua de asemenea să susţin cu tărie sectorul cultural și creativ, care a fost puternic afectat de criza COVID-19 și care, în acest context, are mare nevoie de suport”.

Constant pe parcursul mandatului său, cât și în contextul crizei generate de coronavirus, se mai precizează în comunicat, Victor Negrescu a construit iniţiative menite să combată inegalităţile din sistemul de educaţie, să ajute la recuperarea, de către România, a decalajelor din acest domeniu, precum și să susţină accesul elevilor și al profesorilor la resurse educaţionale online.

Eurodeputatul a iniţiat, de asemenea, un proiect pilot în valoare de 1.200.000 euro privind accesul la educaţie digitală în zonele fără conectivitate (în mod special pentru elevii, studenţii și profesorii din mediu rural, montan, zonele izolate) și a creat European Education Alliance, o platformă intersectorială și transpartinică pentru susţinerea educaţiei.

Victor Negrescu a solicitat, în numele grupului S&D din Parlamentul European, alocarea a 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural și creativ, a mobilizat în jurul apelului său pentru acces egal la educaţia digitală europarlamentari din 13 ţări membre, aparţinând mai multor grupuri politice, și a propus o serie de soluţii utile la nivelul României și al UE pentru a preveni adâncirea inegalităţilor din domeniul educaţiei.

Europarlamentarul Victor Negrescu a susţinut constant că, atât bugetul UE, cât și bugetele naţionale trebuie să susţină mai mult educaţia, cultura și digitalizarea ca mecanisme de creștere a competitivităţii europene și apartenenţei la proiectul european. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.