Vacanța de iarnă în familie – 4 lucruri pe care le poți face alături de copilul tău | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 30 noiembrie 2021
Home » Societate » Vacanța de iarnă în familie – 4 lucruri pe care le poți face alături de copilul tău
Vacanța de iarnă în familie – 4 lucruri pe care le poți face alături de copilul tău

Vacanța de iarnă în familie – 4 lucruri pe care le poți face alături de copilul tău

Cu sărbătorile de iarnă apropiindu-se pe zi ce trece, iți faci planurile de rigoare, astfel încât să te asiguri că ai cumpărat din timp cadouri pentru cei dragi, că ai pregătit toate bucatele pentru mesele de Crăciun și de revelion și că te poți bucura de timpul petrecut alături de familie.

în același timp, se apropie si vacanța de iarnă a copilului tău, ceea ce înseamnă că vei avea o responsabilitate în plus, dar și un ajutor de nădejde. De aceea, este foarte important sa știți să combinați utilul cu plăcutul pentru a te asigura că tu îți duci sarcinile la capăt la timp, poate chiar mai repede decât plănuiai, iar copilul tău are parte de o vacanta așa cum se cuvine.

Ce activități puteți face împreună pentru a vă bucura de vacanța de iarnă?

Timpul pe care îl petreci cu copilul tău îl va ajuta să se dezvolte corespunzător și să se integreze în societate fără probleme. De aceea, oferă-i cat de mult poți din atenția ta atunci când acesta se află în vacantă și vei observa că veți reuși să vă distrați și să vă achitați de sarcinile tipice sărbătorilor în echipă.

Iată cum tu și copilul tău puteți scoate maximul dintr-o vacanță de iarnă.

Mergeți la derdeluș

Unul dintre principalele motive pentru care cei mici așteaptă iarna este zăpada. Încă de la prima ninsoare, entuziasmul se poate citi pe fața lor atunci când scot săniile, improvizează un derdeluș si, cât e ziua de lungă, se întrec în concursuri de viteză. Implică-te și tu în joaca lor. Luați o sanie pentru copii și, fie pe rând, fie deodată, bucurați-vă de derdeluș.

Pe lângă timpul petrecut împreună si beneficiul asupra psihicului, datul cu sania este și un sport de iarnă excelent care te ajută să te menții în forma pe perioada lunilor de ger, când dieta ta este formată din foarte multe alimente greu digerabile.

Pregătiți mâncarea de sărbători

Folosește timpul petrecut alături de copil în folosul tău. Implică-l în sarcinile din bucătărie și pregătiți bunătățile de sărbători împreuna. În acest fel, sarcinile se împart, efortul depus se reduce cu mult și distracția vă face mult mai plăcut timpul petrecut în bucătărie. Iți poți învăța copilul cum se face coca pentru pâine sau cum se prepară maioneză pentru salata de boeuf și poți avea surpriză să observi că deține un talent înnăscut și o pasiune pentru arta culinară de care tu nu știai.

Nu ezitați să încercați câteva retete traditionale pentru masa de Craciun cu care să vă impresionați musafirii. De asemenea, nu uitați să pregătiți ceva pentru colindători.

Împodobiți

Cu mâncarea gătită și cadourile așteptând să fie despachetate, este timpul să vă ocupați de decor. Începeți prin a împodobi bradul cu globuri, beteală și bomboane, apoi, în semn de triumf, puneți steaua în vârf.

Totuși, nu trebuie să va opriți aici. Cu beteala rămasă, puteți împodobi ferestrele, iar de deasupra ușii nu poate lipsi vâscul. De asemenea, instalațiile trebuie să vă lumineze întreaga casa, astfel încât Moș Crăciun să știe exact unde trebuie să ajungă. Împreuna, alegeți-vă culorile preferate și întindeți-le prin toată casa. Când apune soarele, nu trebuie decât să aprindeți luminițile, iar tu te vei bucura de strălucirea din ochii copilului tău.

Așteptați-l pe Moș Crăciun

Cu siguranța, cel mai așteptat moment va fi seara de Crăciun. Practic, este momentul in care eforturile voastre sunt răsplătite cu cadouri și dulciuri, iar copilul tău va recita poezii și colinde în fața lui Moș Crăciun.

Bucurați-vă împreună de bucate, de daruri și, cel mai important, de timpul petrecut împreună.

 

În vacanța de iarnă, copilul tău va fi dornic să petreacă timp cu tine, să vă jucați și să vă implicați intr-o sumedenie de activități. Este, de asemenea, un moment prielnic în care să te dedici familiei și să vă bucurați împreună de pregătirea sărbătorilor de iarnă. În acest fel, vei intra intr-un an nou cu o motivație mai mare și cu o stare de spirit ce te va ajuta în îndeplinirea viselor tale.

(advertorial)

sursa foto: Envato.com

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.