Un harghitean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar alte 15 persoane sunt cercetate pentru trafic și deținere de droguri | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 martie 2023
Home » Societate » Un harghitean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar alte 15 persoane sunt cercetate pentru trafic și deținere de droguri
Un harghitean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar alte 15 persoane sunt cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Un harghitean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar alte 15 persoane sunt cercetate pentru trafic și deținere de droguri

În cursul zilei de ieri, 12 martie, polițiști și procurori din județele Harghita, Covasna și Mureș, au efectuat 20 de percheziții domiciliare, la imobile utilizate de 16 persoane bănuite de trafic și consum ilicit de droguri. În urma acestor percheziții față de 16 harghiteni, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, sunt efectuate cercetări săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

Potrivit biroului de presă al IPJ Harghita, în cursul anului trecut cei în cauză ar fi comercializat droguri de risc sub formă de cannabis și hașiș, precum și droguri de mare risc, sub formă de amfetamină și comprimate ecstasy, fie personal, fie prin intermediul altor tineri din județul Harghita.

Pentru exploatarea operativă a datelor obținute, vineri, polițiștii S.C.C.O. Harghita – B.C.C.O. Târgu Mureș, cu sprijinul polițiștilor B.C.C.O.  Târgu Mureș, S.C.C.O Covasna, I.P.J. Harghita, al specialiștilor D.O.S. și al I.J.J. Harghita, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au efectuat 20 de percheziții domiciliare, în județul Harghita, la domiciliile și la alte imobile utilizate de 16 persoane, cu privire la care existau indicii că sunt implicați în activități infracționale pe linia traficului și consumului ilicit de droguri de risc și mare risc.

În urma acestor activități, au fost descoperite și ridicate mai multe comprimate de ecstasy, amfetamină, cannabis și hașiș, două grindere  cu urme de cannabis (folosite pentru mărunțirea/pisarea plantei) și 16 telefoane mobile.

Față de cei 16, toți harghiteni, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, se efectuează cercetări, de către procurorul din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

După ce vineri 3 bărbați, unul de 31 de ani și doi de 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de astăzi Tribunalul Harghita a admis propunerea procurorului, dispunând măsura arestului preventiv pentru 30 de zile a bărbatului de 31 de ani.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.