Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Un drum reparat de vreo opt ori şi tot nereparat arată de parcă banii au fost luaţi de ape…” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » „Un drum reparat de vreo opt ori şi tot nereparat arată de parcă banii au fost luaţi de ape…”
„Un drum reparat de vreo opt ori şi tot nereparat arată de parcă banii au fost luaţi de ape…”

„Un drum reparat de vreo opt ori şi tot nereparat arată de parcă banii au fost luaţi de ape…”

În recenta şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Harghita, pe lângă modificările ce au avut loc în componenţa acestei instituţii, au fost dezbătute şi apoi au fost adoptate şi alte hotărâri. Dintre acestea amintim câteva.

Achitarea cotizaţiilor pe 2014

Consiliul a aprobat achitarea cotizaţiei pe anul 2014 către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Rurală a Consiliului Judeţean Harghita, o hotărâre adoptată fără obiecţii, de asemenea, a fost aprobată şi achitarea cotizaţiei Consiliului Judeţean Harghita către Adunarea Regiunilor Europene pe anul 2014.

Alimentarea cu apă

S-a adoptat hotărârea privind darea în administrarea Consiliului local al comunei Mugeni a sistemului de alimentare cu apă a localităţilor Mugeni, Beta, Dobeni, Tăietura, Aluniş, Dejuţiu şi Lutiţa, din domeniul public al judeţului Harghita şi din administrarea Consiliului Judeţean Harghita.

Modificări aduse unor hotărâri din 2010 şi 2008

S-a propus şi s-a aprobat modificarea Hotărârii 224/2010 cu privire la unele măsuri de reorganizare a managementului şi înfiinţarea Consiliului de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie Tulgheş, cu modificările şi completările ulterioare. Explicaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, în legătură cu această propunere de modificare a fost în sensul că ea se impune datorită faptului că Csíki Csongor, cel care a reprezentat CJH în consiliile de administraţie ale celor două instituţii sanitare s-a retras şi în locul acestuia l-a propus pe secretarul CJH, Egyed Árpád. Preşedintele Borboly a mai precizat că în situaţia în care cel propus nu va accepta această sarcină, se va putea reveni şi se va putea face o altă propunere (secretarul Egyed a absentat motivat de la această şedinţă). Hotărârea de modificare a fost aprobată în unanimitate. O altă modificare care a fost aprobată se referă la Hotărârea nr. 86/2008. Prin această modificare s-a aprobat delegarea exercitării dreptului de administrare de către Consiliul de administrare a Şcolii Speciale de Arte şi Meserii „Sfânta Ana” asupra imobilului din Miercurea-Ciuc, strada Szék, nr. 150, imobil care face parte din domeniul public al judeţului Harghita.

Primarul a fost de acord

O altă hotărâre care a fost aprobată se referă la comuna Corbu. Preşedintele Borboly a precizat din start că s-a discutat cu primarul comunei şi acesta a fost de acord să se aprobe transmiterea sectorului de drum judeţean DJ 174B de la km 10+388 până la km 18+020 împreună cu terenul aferent al acestuia, proprietate publică a judeţului Harghita, din administrarea Consiliului Judeţean în administrarea Consiliului local al comunei Corbu – este vorba despre un tronson ce trece prin centrul comunei. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate.

Tot despre drumuri

Consilierul Csillag Péter (PCM) a informat Consiliul în legătură cu drumul impracticabil din localităţile Cinod şi Egerseg, unde, spunea dumnealui, trăiesc vreo 350 de persoane, tineri, bătrâni, copii, fiind foarte greu mai ales pentru copiii care trebuie să parcurgă zilnic acest drum de acasă spre şcoală şi de la şcoală spre casă, în situaţia în care acestor oameni li s-au promis multe, dar drumul a rămas tot nereparat. În legătură cu soarta acestui drum s-a răspuns că documentaţia este terminată şi drumul va fi repietruit. Preşedintele Borboly a spus că de vreo opt ori a fost reparat acest drum şi parcă banii au fost luaţi de ape şi asta din cauza celor ce transportă buştenii cu utilaje de mare tonaj, transport la care un drum pietruit nu are cum să reziste. Preşedintele a mai spus că nu mai sunt bani la buget pentru astfel de reparaţii de drumuri, iar soluţia ar fi aceea de a se închide acest drum până la stabilirea restricţiilor de circulaţie. Problema rămâne deschisă până se va putea găsi soluţia cea mai bună, când se va putea lua o decizie.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.