Topliţa: Acţiune de strângere de semnături a PMP Harghita pentru susţinerea revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 4 februarie 2023
Home » Politic » Topliţa: Acţiune de strângere de semnături a PMP Harghita pentru susţinerea revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin
Topliţa: Acţiune de strângere de semnături a PMP Harghita pentru susţinerea revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Topliţa: Acţiune de strângere de semnături a PMP Harghita pentru susţinerea revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Vicepreşedinte PMP: „Nu cred că un Parlament poate să rămână indiferent la vocea a peste un milion de cetăţeni”

O acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea revenirii alegerii primarilor în două tururi de scrutin a fost organizată de Partidul Mişcarea Populară (PMP) – Filiala Harghita, în municipiul Topliţa. De asemenea, membrii PMP Harghita au pledat cu această ocazie şi pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru politicieni.

La punctul unde se strângeau semnături, oamenii au fost întâmpinaţi de membrii PMP cu un banner pe care scria „Susţinem alegerea primarilor în două tururi şi eliminarea pensiilor speciale pentru aleşii locali”.

„De mai bine de 3 luni de zile, Partidul Mişcarea Populară desfăşoară la nivel naţional o campanie de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin şi, sigur, ne promovăm şi câteva proiecte importante pentru PMP. Unul dintre ele, strâns legat de acest proces de strângere de semnături, face referire la eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru politicieni. Considerăm că aceste pensii speciale sunt un efort din banii publici şi PMP este singurul partid care marşează pe această idee. Credem că societatea românească este într-un moment în care trebuie să reacţioneze la aceste stipendii pe care politicienii şi le dau din când în când şi tot mai des”, a spus, cu această ocazie, vicepreşedintele PMP şi responsabil pentru Regiunea 7 Centru, ing. Clement Negruţ (şeful PMP Alba), prezent la Topliţa, care a mai precizat că a fost deputat două mandate, astfel că, deşi este beneficiar, tot militează pentru eliminarea pensiilor speciale.

Acesta s-a arătat „mulţumit, în calitate de vicepreşedinte la nivel naţional şi responsabil de Regiunea 7 Centru, de modul în care organizaţia PMP Harghita îşi desfăşoară activitatea”; „îi susţin şi îi încurajez să continue campania de strângere de semnături”.

Potrivit vicepreşedintelui PMP, până în momentul de faţă sunt peste 700.000 de semnături strânse la nivel naţional pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin „şi sunt sigur că un aport substanţial şi-l aduce şi comunitatea PMP din judeţul Harghita”.

Ing. Clement Negruţ a mai spus că PMP nu pledează de acum pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, ci încă din 2015, când a fost şi o iniţiativă legislativă în acest sens, „care a fost respinsă cu brio”. „Noi am continuat demersurile pentru a conştientiza electoratul că e important pentru democraţie revenirea la 2 tururi. Şi am hotărât, începând cu luna mai a acestui an, să demarăm o campanie naţională de strângere de semnături”.

Vicepreşedintele PMP a mai spus că listele de semnături vor fi prezentate în Parlament şi prin acestea „dorim să arătăm legislativului că avem în spate susţinerea românilor”. „Dorim să strângem până la sfârşitul lunii septembrie un milion de semnături. (…) Sunt sigur că vom atinge acest target. Nu cred că un Parlament poate să rămână indiferent la vocea a peste un milion de cetăţeni (…) care spun că trebuie să revenim la alegerea în 2 tururi”, a mai precizat ing. Clement Negruţ.

La rândul său, preşedintele PMP Harghita, Constantin Popa, a declarat că şi organizaţia pe care o conduce militează pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, începând cu alegerile locale din 2020, dar şi pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi pentru aleşii locali. De asemenea, acesta a spus că PMP Harghita mai susţine şi aplicarea rezultatului referendumului din 2009, care vizează ca numărul de parlamentari să se reducă la 300: 100 de senatori şi 200 de deputaţi.

Conform acestuia, până în momentul de faţă au fost predate din Harghita liste cu aproximativ 500 de semnături, iar duminică, în circa 2 ore, au mai fost strânse alte aproape 100. Astfel de acţiuni, a mai precizat Constantin Popa, vor mai fi organizate, până pe 30 septembrie, când se încheie campania, şi în alte localităţi din judeţ.

Şi Alexandru Virgil Hirişcău, preşedinte al organizaţiei PMP de seniori a municipiului Topliţa, a spus că şi guvernanţii trebuie să conştientizeze că trebuie să renunţe la interesele personale şi să pună pe primul loc interesele ţării. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.