Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Top 3 sfaturi pentru a impresiona la un interviu | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Top 3 sfaturi pentru a impresiona la un interviu
Top 3 sfaturi pentru a impresiona la un interviu

Top 3 sfaturi pentru a impresiona la un interviu

Indiferent ca dorești să faci primii pași într-o carieră profesională sau, pur și simplu, vrei sa schimbi locul de muncă, vei fi nevoit sa treci printr-un interviu. Astfel, va trebui să-ți impresionezi potențialul angajator și să-l convingi ca tu ești omul potrivit pentru postul rămas liber.

Totuși, trebuii să ții cont de faptul ca un bagaj de cunoștințe specifice despre viitoarele sarcini este esențial, dar nu suficient, ceea ce înseamnă că trebuie să-l completezi cu alte câteva caracteristici care te vor ajuta să ieși în evidență și să dovedești că tu ești angajatul pe care-l căuta compania respectiva.

Iată cum iți poți mări șansele de reușită la un interviu

Atunci când vrei sa te angajezi sau sa schimbi locul de muncă, prima impresie este esențială. Modul în care te prezinți la interviu va fi decisiv pentru șansele tale de a lucra pentru compania dorită. Prin urmare, ține cont de aceste sfaturi pentru a fi mai aproape de angajare.

Adoptă o ținută profesionala care sa se potrivească jobului, dar și stilului tău personal

Interviul începe cu un impact vizual. Înainte de salut și de a începe discuția, angajatorul are câteva secunde la dispoziție să te privească, timp de care va profita pentru a-și face o primă impresie.

Poate vei fi surprins, dar mulți angajatori admira oamenii profesioniști și cu personalitate. Prin urmare, asigura-te că te prezinți la interviu intr-o ținută îngrijită si care te caracterizează. Este mai important să te afișezi într-un tricou polo impecabil decât într-un costum șifonat.

Pentru un plus de siguranță, poți întreba daca există un dress code în companie, în cazul în care nu ești sigur.

La ora actuala, costumul este obligatoriu doar în companii care activează în domeniul public sau financiar (bănci, bursa etc.), în timp ce restul pun preț mai mult pe decentă decât pe eleganță.

Poartă cu tine un mic “bagaj”

O greșeală frecventă în rândul celor care-și caută un loc de muncă este prezentarea la interviu fără câteva accesorii necesare.

Chiar daca imaginea unui potențial angajat rămâne la alegerea celui care conduce interviul, lipsa câtorva accesorii poate însemna și lipsa interesului pentru post.

Astfel, fii pregătit cu o agendă, un pix sau 2, si cel puțin 2 copii ale CV-ului tău, una în limba romana, una in limba engleza. Toate aceste produse pot fi găsite online, pe site-uri precum Eraft.ro, de unde poți achiziționa si ustensile care sa te ajute și după angajare, când vei avea propriul birou.

Nu uita sa iei notițe. în acest fel, arăți ca informațiile prezentate sunt de interes pentru tine și că dorești să le analizezi în detaliu după interviu. De asemenea, îți poți nota câteva întrebări al căror răspuns te interesează în mod deosebit și le poți adresa potențialului angajator. Acesta va fi plăcut surprins să observe că ai studiat profilul companiei și că postul chiar te interesează.

Arată-ți atitudinea

Nu în ultimul rând, încrederea și relaxarea pot face diferența dintre un angajat potrivit și un angajat incomplet.

Atitudinea pe care o afișezi va fi decisivă în luarea unei decizii și îi va ajuta pe angajatori să-ți vadă potențialul de autodepășire.

Nu te teme sa pui întrebări și să răspunzi cinstit la cele care iți sunt adresate.

în momentul interviului, tu și potențialul angajator sunteți pe aceeași treapta ierarhica, iar, la fel cum tu iți dorești acel post, și el dorește un om potrivit care să îndeplinească sarcinile cu succes, așa ca nu ai de ce sa te temi.

Toate aceste sfaturi vor completa bagajul tău de cunoștințe tehnice specifice și te vor ajuta să-ți vinzi imaginea, astfel încât să fii prima opțiune la sfârșitul procesului de recrutare. Nu-ți mai rămâne decât să demonstrezi că meriți să urci pe scara ierarhică a companiei.

sursa foto: envato.com

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.