Stoned Jesus, trio-ul ucrainean de psych rock, vine la ARTmania Festival 2022 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 iunie 2022
Home » Timp Liber » Stoned Jesus, trio-ul ucrainean de psych rock, vine la ARTmania Festival 2022
Stoned Jesus, trio-ul ucrainean de psych rock, vine la ARTmania Festival 2022

Stoned Jesus, trio-ul ucrainean de psych rock, vine la ARTmania Festival 2022

  • Participarea formației vine ca urmare a lansării proiectului ARTery, menit să-i ajute pe artiştii şi profesioniştii din sectoarele creative care au fost nevoiţi să plece din zone de război

ARTmania, festivalul-fenomen de rock de la Sibiu, anunță completarea line-up-ului din acest an cu ucrainenii de la Stoned Jesus, una dintre cele mai cunoscute trupe rock din Europa de Est.

Stoned Jesus a fost înființată la Kiev, în 2009, de către frontman-ul Igor Sydorenko și, de-a lungul timpului, a lansat 4 albume care au fost foarte bine primite atât de public, cât și de critici și industria muzicală internațională. Recent, Stoned Jesus a lansat noul single Porcelain, urmând ca trupa să lanseze cel de-al cincilea album, și primul sub egida noii case de discuri.

Cu aproape 500 de spectacole live susținute de-a lungul istoriei lor, formația a avut două turnee în Europa și America de Sud, a împărțit scenele celor mai mari festivaluri cu trupe precum Rammstein, The Prodigy, Ghost, Unkle, Slayer, Korn, The Offspring, Gojira, Dream Theater, Bring Me The Horizon și chiar și cu legendarii Black Sabbath. Trio-ul a fost ales ca support band de trupa iconică Deep Purple pentru concertul lor de la Kiev, din 2018.

Participarea Stoned Jesus la festivalul ARTmania vine ca urmare a lansării proiectului ARTery (artery.community) de către organizatorii festivalului, în parteneriat cu Music Export Ukraine și cu Pohoda Festival (Slovacia) – o platformă pan-europeană menită să îi ajute pe creativii ucraineni să îşi găsească locuri de muncă în Europa. ARTery este o mişcare creativă al cărei scop principal este acela de a-i susţine pe artiştii şi profesioniştii din sectoarele creative care au fost nevoiţi să plece din zone de război și de a-i sprijini în eforturile de a-şi continua vieţile cu demnitate în ţările care îi găzduiesc.

Stoned Jesus completează line-up-ul ARTmania Festival, urcând pe scenă alături de trupe precum: Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, My Dying Bride, Testament și Cult of Luna.

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului ARTmania de la Sibiu are loc între 22-24 iulie 2022, iar abonamentele sunt deja disponibile pe artmaniafestival.ro, ambilet.ro, eventim.ro, entertix.ro și iabilet.ro.

Organizatorii precizează că toate abonamentele achiziționate pentru festivalul ARTmania în perioada 2019-2021 rămân valabile pentru ediția din 2022 a acestui eveniment, fără modificări suplimentare de cost.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.