Spor natural negativ şi în trimestrul I al anului în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 8 iunie 2023
Home » Societate » Spor natural negativ şi în trimestrul I al anului în Harghita
Spor natural negativ şi în trimestrul I al anului în Harghita

Spor natural negativ şi în trimestrul I al anului în Harghita

Sporul natural al populaţiei s-a menţinut negativ şi în trimestrul I din 2022, după ce numărul deceselor l-a depăşit pe cel al naşterilor aproape în fiecare lună a anului trecut. Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Harghita a informat că în primul trimestru al acestui an au fost înregistrate 1.187 de decese, dintre care 396 în ianuarie, 429 în februarie şi 362 în martie. În aceeaşi perioadă au venit pe lume doar 706 copii, cele mai multe naşteri, respectiv 255, fiind consemnate în martie. Sporul natural era, în ianuarie, de minus 162, în februarie de minus 212, iar în martie de minus 107 persoane.

Anul trecut, sporul natural al populaţiei a fost pozitiv doar în luna august, dar şi atunci diferenţa dintre cei care s-au născut şi cei care au decedat a fost de doar 12 persoane. Pe întreg parcursul anului trecut, în judeţ au fost înregistrate 4.821 de decese şi doar 2.937 de naşteri.

Din datele făcute publice de DJS Harghita rezultă şi că în judeţ au fost oficiate, în primul trimestru al acestui an, 196 de căsătorii şi au fost pronunţate 62 de hotărâri de divorţ. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.