Şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 septembrie 2022
Home » Societate » Şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Miercurea-Ciuc
Şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Miercurea-Ciuc

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Miercurea-Ciuc

Au fost adoptate mai multe hotărâri, printre care cele ce vizează aprobarea planului de măsuri privind aşezările informale, inclusiv suprafeţele ocupate de grupurile de romi, precum şi actualizarea costurilor de construcţie pentru mai multe obiective

Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a adoptat mai multe hotărâri, în cadrul şedinţei extraordinare de luni, printre ele numărându-se şi suprafeţele ocupate de grupurile de romi. „Adoptarea unei hotărâri cu privire la aprobarea fişei de date şi a planului de măsuri privind aşezările informale de pe teritoriul municipiului din strada Şumuleu 33, respectiv strada Primăverii (Primăverii I, II) a fost motivată prin necesitatea implementării noilor previziuni legale vizavi de cazuistica aşezămintelor informale şi a iniţierii unui proces de lungă durată care implică o multitudine de aspecte legate de emanciparea socio-medicală, ocupaţională, locativă şi financiară a exclavelor menţionate”, informează Primăria Miercurea-Ciuc.

Totodată, a fost aprobată şi schimbarea destinaţiei imobilului situat în municipiul Miercurea-Ciuc, str. Zorilor, nr. 34, unde iniţial a fost planificată înfiinţarea unui centru de criză. „Conceptul însă nu s-a putut materializa în forma gândită de primărie, astfel că soluţia pentru exploatarea acestuia poate fi concesionarea. O posibilă destinaţie a imobilului ar putea fi funcţionarea ca punct de lucru pentru firma de salubrizare al municipiului, în care ar funcţiona un centru de colectare pentru deşeuri reciclabile şi un depozit pentru stocarea temporară a materialelor antiderapante”, se precizează în comunicatul remis de primărie.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii au votat modificarea unor hotărâri aprobate anterior. Este vorba despre actualizarea costurilor necesare pentru amenajarea unui depou cu spaţii necesare pentru autobuzele pe gaz comprimat, care vor deservi transportul public local. De asemenea, s-au modificat şi costurile pentru construcţia atelierelor de reparaţii şi a unei staţii de alimentare, toate obiectivele fiind parte integrantă al aceluiaşi proiect. „Procedura de achiziţie publică pentru această investiţie, care face parte din Planul de mobilitate urbană durabilă, s-a finalizat fără succes: nu s-a depus nici o ofertă, motivul fiind faptul că costurile lucrărilor prevăzute în documentaţia de atribuire s-au majorat considerabil în ultimele luni”, a arătat Primăria Miercurea-Ciuc.

Tot luni s-a actualizat documentaţia pentru avizarea lucrărilor privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public. Documentaţia respectivă a fost întocmită anul trecut cu scopul depunerii unui proiect la Fondul de Mediu. „La fel ca şi în cazul lucrărilor menţionate anterior, şi în acest caz bugetul proiectului a trebuit să fie majorat din cauza modificărilor preţurilor la energie şi materii prime”, a precizat primăria.

Pentru realizarea proiectului amintit, Primăria Miercurea-Ciuc intenţionează să solicite grantul maxim de 5 milioane de lei, la care municipalitatea va adăuga încă 2,8 milioane de lei din bugetul propriu.

Conform sursei citate, prin implementarea acestui proiect se vor înlocui cele 2.456 de becuri vechi existente în oraş cu unele moderne, cu posibilitate de ajustare a luminozităţii şi cu sistem de telegestiune. Primăria estimează că această investiţie se va amortiza în trei ani. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.