Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Se conturează ediția din 2020 a Rockstadt Extreme Fest | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Timp Liber » Se conturează ediția din 2020 a Rockstadt Extreme Fest
Se conturează ediția din 2020 a Rockstadt Extreme Fest

Se conturează ediția din 2020 a Rockstadt Extreme Fest

În acest an, festivalul de la baza cetății Râșnov a adunat, în medie, 7.000 de participanți, totalizând în cele 4 zile, cât a ținut evenimentul, aproximativ 28.000 de oameni. Ediția de acum 3 luni a mai însemnat: 50 de formații care au urcat pe două scene mari („Adrian Rugină” și „Brașov”) și 250 de artiști, o echipă de 300 de angajați și voluntari și peste 300 de hectolitri de bere. A fost, după părerea multora, cea mai reușită ediție de până acum: atât din punct de vedere al organizării, cât și din punct de vedere al formațiile care au fost prezente la eveniment și al calității sunetului.

Pentru ediția de anul viitor, cea de-a opta, organizatorii au făcut cunoscute primele formații încă din prima zi a Rockstadt Extreme Fest 2019. Iar primele bilete, la preț promoțional, s-au epuizat în numai câteva ore. Din august și până acum, numărul trupelor confirmate pentru ediția din 2020 a ajuns la 18: Overkill, Anthrax, Cattle Decapitation, The Black Dahlia Murder, Death Angel, Philip H. Anselmo & The Illegals (toate 6 din SUA), Despised Icon, Kataklysm (ambele din Canada), Cradle of Filth, Dyscarnate (ambele din Marea Britanie), Unleashed, In Mourning, Mephorash (toate trei din Suedia), In The Woods…, Mayhem, Kampfar (toate trei din Norvegia), Rotting Christ (Grecia), Infected Rain (Moldova).

Philip H. Anselmo & The Illegals

Philip H. Anselmo înseamnă, de fapt, vocalistul celebrei formații Pantera, iar The Illegals este trupa sa. Spre deliciul fanilor Pantera, la Râșnov, Philip H. Anselmo va veni cu un show de excepție: A Vulgar Display of Pantera.

Overkill

Istoria trupei începe în 1980, în New Jersey, SUA, din ruinele unei trupe punk, „the Lubricunts”.

După mai multe variante respinse de membrii noii formații, proiectul muzical ajunge sa fie numit „Overkill”, la fel ca binecunoscutul album Motörhead. Overkill a fost, de altfel, singurul grup dintre primele trupe de thrash metal americane care au semnat cu o casă de discuri importantă, Atlantic Records, în 1986, și a devenit apoi parte din valul de formații thrash metal foarte populare în anii ’80 pe continentul american (din care fac parte și „Big Four”).

Albumul de debut, „Feel the Fire” (1985), a fost primit cu entuziasm de critici și de fanii genului thrash metal, fiind considerat drept o capodoperă a genului și contribuind la consacrarea popularității și poziției trupei ca unul dintre „motoarele” noului curent muzical al coastei de est americane a anilor ’80. Debutul a fost urmat de un turneu intensiv prin Europa, alături de Anthrax și Agent Steel, urmat apoi de turneul „Reign in Blood” din America de Nord, unde Overkill a cântat ca opening act pentru Slayer.

Overkill a continuat să câștige popularitate cu ajutorul următoarelor albume lansate pe piață „The Electric Age” (2012), „White Devil Armory” (2014) și „The Grinding Wheel” (2017), obținând vânzări de peste 16 milioane de bucăți.

Anthrax

Anthrax sau unul dintre „Big Four” ai thrash metal-ului, cum este cunoscut de către fani, și-a făcut apariția acum 38 de ani, în New York (1981), reprezentând după propriile definiții ale trupei răspunsul Americii la noul val de heavy metal britanic de la acel moment. Grupul a câștigat popularitate pe scena americană a anilor ’80, iar după ce acest gen a câştigat tot mai mult teren în rândul publicului, Anthrax a fost inclusă în „The Big Four“ sau grupul celor mai celebre formaţii ale acestui curent muzical, alături de Metallica, Megadeth şi Slayer.

De-a lungul anilor, formația a lansat 11 materiale și a vândut peste 10 milioane de albume în întreaga lume, atrăgând aprecierea fanilor și a criticii de specialitate încă de la cel de-al treilea, „Among The Living” (1987) – album cu care Anthrax a obținut o certificare de aur, acordată de RIAA (Recording Industry Association of America) pe baza numărului de albume și single-uri vândute.

Trupa este bine cunoscută pentru energia legendară a concertelor live și pentru curajul cu care experimentează și cu care leagă colaborări mai puțin obișnuite pentru scena metal, cum e cazul celei realizate cu grupul american de hip hop Public Enemy (2011).

Cradle of Filth

Un nume care nu mai are nevoie de prezentări, Cradle of Filth și-a lăsat puternic amprenta asupra scenei metal internaționale timp de aproape treizeci de ani. Apărută în Suffolk, Marea Britanie, în 1991, formația a pornit într-o continuă explorare muzicală, de la black metal-ul virulent care a marcat primele materiale către explorarea unor zone diferite pe care le-a îmbinat cu succes: zone precum gothic sau simfonic metal, care au fost mixate cu influențe ale altor subgenuri aparținând familiei metal. La nivel liric și estetic, Cradle of Filth și-a obișnuit fanii cu teme puternic influențate de literatura gotică, de simbolistica desprinsă din mitologie sau din filmele horror.

Debutul discografic a fost în 1994, cu „The Principle of Evil Made Flesh”. Următoarele albume au adus trupa tot mai aproape de recunoașterea internațională. Ultimul album, cel de-al 12-lea, a apărut acum doi ani („Cryptoriana – The Seductiveness Of Decay”), iar cel cu numărul 13 este programat pentru anul 2020.

Infected Rain

Formația s-a format în 2008 și și-a făcut prima apariție pe scenă pe 3 august 2008, concertând in cadrul unui eveniment dedicat trupei Slayer. La sfârșitul aceleiași luni, moldovenii au înregistrat primul CD demo, care consta din trei melodii: With Me, Parasite și No Idols.

Data de 25 noiembrie 2011 a însemnat lansarea primului album, intitulat Asylum. După aceea, trupa a plecat într-un turneu în România pentru a promova albumul. În ianuarie 2012, trupa a lansat cel de-al doilea videoclip pentru piesa At the Bottom of the Bottle și la scurt timp după cea interpretată la Metal Special Fest în calitate de headliner. În iunie, trupa a cântat la OST fest 2012 în București pe aceeași scenă cu Dimmu Borgir și Motley Crue.

Din acel moment, formația a cunoscut o ascensiune continuă, având concerte în tot mai multe țări și bifând festivaluri importante. În prezent, moldovenii de la Infected Rain se află într-un turneu alături de alte două nume mari ale scenei muzicale rock: Eluveitie și Lacuna Coil.

Rotting Christ

Grecii sunt o prezență iconică pe scena black metal internațională de-a lungul ultimilor 30 de ani. În continuă evoluție, grupul nu a încetat să își surprindă fanii cu albume bine primite de critica de specialitate precum „Aealo” (2010), „Κατά τον δαίμονα εαυτού” (2013), „Rituals” (2016) sau  „Their Greatest Spells”.

Din 1987, anul apariției trupei, Rotting Christ s-a îmbarcat într-o călătorie întunecată de explorare a tenebrelor emoțiilor umane, pe care nu au încetat să o expună în muzica lor, de la albumul de debut „Thy Mighty Contract” (1993) și până la „Sanctus Diavolos” (2004). De-a lungul timpului, grupul și-a rafinat constant stilul, îmbogățindu-l cu elemente death, heavy sau chiar și gotice, fără a-și trăda însă rădăcinile black, urcând din underground până la poziția de headliner în turnee.

Mephorash

Mephorash, care va urca pentru prima dată pe scena de la Râșnov, s-a înființat în 2010, în Suedia. Membrii formației spun că, de-a lungul celor nouă ani de carieră, și-au extras energia creativă din „Sitra Ahra”, călătorie exprimată la nivelul sonor prin intermediul fiecărei piese, al fiecăruia dintre cele două EP-uri, 4 albume full lenght și al unui split. Călătoria muzicală poartă de fiecare dată audiența spre cealaltă dimensiune, către adâncimile de dincolo de momentul Creației, până la Haosul Primordial, perfect surprins de stilul plin de virulență și de energie explozivă al trupei, menit să trezească fiecărui ascultător toate cele șase simțuri (cele cinci simțuri din tradiția aristotelică și pe cel al intuiției).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020

Așa cum scriam la începutul materialului, abonamentele pentru ediția din 2020 a festivalului au fost puse în vânzare încă din luna august, din a doua zi a ediției din acest an. Acum, s-a ajuns la a treia perioadă se pre-sale, iar prețurile abonamentelor sunt:

  • Pre-sale 3: 1.000 de abonamente la prețul de 270 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
  • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
  • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
  • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
  • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020: http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

Consemnare de LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.