Sărbătoarea oraşului Bălan | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 24 octombrie 2021
Home » Societate » Sărbătoarea oraşului Bălan
Sărbătoarea oraşului Bălan

Sărbătoarea oraşului Bălan

La sfârşitul săptămânii trecute, timp de trei zile, locuitorii oraşului Bălan şi invitaţii lor au sărbătorit zilele localităţii.

Cu ocazia Zilelor Oraşului Bălan, ediţia a XVI-a, de vineri şi până duminică au fost organizate concursuri sportive, gastronomice, iar pe scena amplasată în centrul urbei au avut loc spectacole cu dansuri populare şi moderne, precum şi concerte de muzică populară şi uşoară, în limbile română şi maghiară, dar şi rock.

În prima zi, vineri, a avut loc un show canin, iar scena le-a aparţinut copiilor de la Clubul elevilor din Bălan, care au oferit un program artistic variat. Tot vineri, dnele prof. Rodica Roman (fostă directoare a Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din localitate) şi Ida Dan (zeci de ani de activitate în cadrul Clubului elevilor din localitate) au primit din partea autorităţilor publice locale distincţia Pro Urbe, pentru întreaga activitate desfăşurată în folosul comunităţii.

Sâmbăta a început cu defilarea fanfarei în întreg oraşul, iar la Troiţa „Sf. Varvara” a avut loc o slujbă religioasă de comemorare în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în mină.

Pe scena din centrul oraşului au avut loc recitaluri susţinute de Szabó Katalin şi Nagy Nándor, Igor Rusu din  Republica Moldova (muzică populară românească), Cristina Blaga (limba maghiară), Cora Munteanca (muzică populară). Seara s-a încheiat cu concertul celor de la Fly Project.

Duminică au susţinut recitaluri: One More Minute (în limba maghiară); Ionuţ Galani (muzică grecească de petrecere); formaţia Titan (pop/rock unguresc); Veronika Stolli (Republica Moldova, muzică populară); Victor Cojocaru (Republica Moldova, muzică populară).

Seara de duminică şi Zilele Oraşului Bălan 2018 s-au încheiat cu un recital oferit de formaţia Iris, urmat de un foc de artificii.

Primarul oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a mulţumit la sfârşitul sărbătorii angajaţilor instituţiei pe care o conduce pentru implicarea lor în buna desfăşurare a evenimentelor. De asemenea, acesta a arătat că din semnalele primite, locuitorii oraşului şi invitaţii lor s-au arătat mulţumiţi de organizarea şi desfăşurarea sărbătorii oraşului, ediţia din acest an fiind considerată un succes.

„Sărbătoarea oraşului este prilej de a ne aduna laolaltă prieteni, rude, români, maghiari, tineri şi bătrâni. Egida ediţiei din acest an – Bălan la 50 de ani – este aceea a solidarităţii şi cooperării. Am avut un număr record de localităţi prezente la concursul de gătit, semn că fraţii noştri ne simt aproape. La competiţia de fotbal Cupa Riki au fost prezente cluburi de fotbal din toată ţara, la spectacole au fost spectatori din întreg Bazinul Ciucului. Solidaritatea şi cooperarea fac din Bălan un loc în care speranţa de mai bine pare să se materializeze. Încrederea oamenilor, solidaritatea, cooperarea produc efecte pozitive şi lucruri mari în viitorul nostru!”, a spus Gheorghe Iojiban. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.