Salvaţi Copiii a modernizat şi dotat secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 septembrie 2022
Home » Sănătate » Salvaţi Copiii a modernizat şi dotat secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni
Salvaţi Copiii a modernizat şi dotat secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni

Salvaţi Copiii a modernizat şi dotat secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni

Salvaţi Copiii România a modernizat şi a dotat secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni, valoarea totală a investiţiei fiind de 30.000 de euro, în cadrul programului de întărire a capacităţii maternităţilor şi secţiilor de pediatrie din ţară. În cadrul proiectului au fost modernizate şi dotate ambulatoriul de pediatrie, cabinetul medical, salonul pentru urgenţe şi sala de examinare. În secţia de Pediatrie a spitalului au loc peste 1.200 de spitalizări şi 1.500 de consultaţii pe an, iar în regim de urgenţă sunt consultaţi şi trataţi în jur de 2.500 copii pe an.

„Cadrele medicale din cadrul Secţiei de Pediatrie din Spitalul Gheorgheni sunt preocupate să ofere cele mai bune tratamente pacienţilor, mai ales când este vorba de copii, este foarte importantă asigurarea unui mediu spitalicesc cât mai prietenos şi liniştit, atât pe perioada spitalizării, cât şi a consultaţiilor. Acum, cu ajutorul Organizaţiei Salvaţi Copiii putem oferi actul medical într-un mediu prietenos, cu jucării şi mobilier specific pentru copii astfel încât sentimentul de teamă şi singurătate al copilului să nu mai fie resimţite de acesta. Îngrijirea copiilor noştri într-un mediu ce inspiră încredere şi siguranţă reduce teama şi vulnerabilitatea copilului, iar responsabilitatea noastră a tuturor este de a le oferi micuţilor pacienţi tratament adecvat şi condiţii în care să se simtă în siguranţă, armonie fizică şi sufletească. Suntem bucuroşi că viziunea Organizaţiei Salvaţi Copiii este în concordanţă cu menirea noastră de a sprijini copilaşii noştri. Vă mulţumim pentru încrederea acordată”,a declarat Fülöp Enikő, managerul Spitalului Municipal Gheorgheni,într-un comunicat de presă remis de Salvaţi Copiii România.

Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat, din 2010 şi până în prezent, 105 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie) din toate judeţele ţării, cu peste 1.020 de echipamente vitale, investind peste 8.500.000 de euro.

„Programul de întărire a capacităţii sistemului medical pentru a trata optim copiii cu diverse patologii este unul complex, care merge de la dotarea maternităţilor şi secţiilor de Terapie Intensivă neonatală cu incubatoare şi ventilatoare de suport respirator, până la reabilitarea integrală a unor secţii de pediatrie. Azi (n.n. – joi) suntem la Gheorgheni şi ne bucurăm că am reuşit să modernizăm secţia de pediatrie de aici, vom colabora în continuare cu medicii pentru a le oferi mediul sau echipamentele de care au nevoie şi nu ne oprim aici, doar împreună putem aduce modificări în sistemul medical”, a explicat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România, citată în comunicat.

Anul acesta, Salvaţi Copiii va susţine spitale din judeţele: Argeş, Botoşani, Braşov, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Sibiu, Timiş şi Tulcea, precum şi în Bucureşti.

INVESTIŢIE ÎN VIAŢĂ cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în sănătatea copiilor şi viaţa nou-născuţilor care au nevoie de îngrijire medicală urgentă şi de calitate prin încheierea unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar, text SALVEZ.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.