Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

ROCKSTADT EXTREME FEST, 4 zile de metal în inima Transilvaniei | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Timp Liber » ROCKSTADT EXTREME FEST, 4 zile de metal în inima Transilvaniei
ROCKSTADT EXTREME FEST, 4 zile de metal în inima Transilvaniei

ROCKSTADT EXTREME FEST, 4 zile de metal în inima Transilvaniei

Daca vrei să-ți petreci vacanta de vară și cauți un loc unde trupele tale preferate vor cânta în mijlocul naturii, unde berea este ieftină, totul în cadrul unui peisaj unic, atunci poate vrei să încerci tărâmurile Transilvaniei!

Vorbim despre un loc aparte în aceasta regiunie – orașul Râșnov –, situat chiar în inima Transilvaniei, în apropierea Castelului lui Dracula.

Aici, în perioada 12-15 august, 2015 are loc un festival internațional, Rockstadt Extreme Fest, locul unde poți vedea atât nume de top ale scenei internaționale de metal, cât și nume tinere, formații gata să împărtășească experiența muzicală alături de un public pasionat.

Cele peste 45 de formații prezente în acest an te-ar putea pune serios pe gânduri, iar dacă te gândești că abonamentul costă 200 de lei – aproximativ 45 de euro – sau chiar 160 de lei în presale, atunci lucrurile devin foarte interesante.

Până acum au confirmat: MOONSPELL  (cu un show special „The Vintage Set”), AT THE GATES (Suedia), BIOHAZARD (SUA), MARDUK (SUEDIA), COMBICHRIST (SUA), ENSIFERUM (Finlanda), KATAKLYSM (Canada), CARNIFEX (SUA), TAAKE (Norvegia), CATTLE DECAPITATION (SUA), WHITE WALLS (România), KRISIUN (Brazila), BE’LAKOR (Australia), SUICIDAL ANGELS (Grecia), VULTURE INDUSTRIES (Norvegia, cu un show special „The Babylon Spiral”), DIRTY SHIRT (România), DOWNFALL OF GAIA (Germania), HARAKIRI FOR THE SKY (Austria), JINJER (Ucraina), MINDTHREAT (Grecia), FLESHWORLD (Polonia), TACIT FURY (Rusia), CARONTE (Italia), ABIGAIL (România), TIARRA (România), HOLY MOTORS (România), TRANSCEATLA (România), PINHOLES (România), SCARS OF A STORY (România), CLITGORE (România), CRIMENA (România) sau proiectul DRUMSTAGE.

Pe lângă muzica bună și atmosfera prietenoasă, publicul se poate bucura de o zonă specială în interiorul zonei de festival, numită, sugestiv, Adventure Metal Park. De un cinematograf dedicat filmelor și scurt metrajelor horror – în colaborare cu Dracula Film Fest. O gamă variată de mâncăruri la prețuri mici și șansa de a-ți doborî recordul la băut bere pentru doar 6 lei/pahar.

După ce te recuperezi împreună cu prietenii, ai șansa de a te bucura de peisaj (zona festivalului se află chiar în mijlocul munților, o zonă perfect prezervată) sau poți vizita obiectivele turistice din zonă: Cetatea Medievală Râșnov, peștera Valea Cetății, rezervația de urși LiBEARty, Dino Parc Râșnov (un Parc Tematic dedicat dinozaurilor) și, desigur, Castelul lui Dracula.

Cetatea Medievală Râșnov se află chiar lângă zona festivalului, construită între 1211-1225, în perioada stăpânirii Cavalerilor Teutoni. Această citadelă făcea parte dintr-un sistem de apărare împotriva invaziilor străine, iar cercetări arheologice au dezvăluit faptul că parte din aceste fortificații datează încă de pe vremea Dacilor (înainte de Hristos). Așadar, cei pasionați de istorie și legende vor găsi un loc cu adevărat aparte.

Peștera Valea Cetății ar putea fi locul perfect pentru cei ce vor să descopere unul din cele mai frumoase locuri din Europa. Un loc prezervat, peștera este dotată cu trotuare, balustrade, pasarele, bare de protecție, scări și un sistem de iluminat în interior. Peisajul subteran vă va tăia respirația. Peștera Valea Cetății a fost declarată zona naturală protejată de interes național și monument al naturii.

Rezervația de urși LiBEARty a fost înființată în 2005, are o suprafață de 69 de hectare si este prima rezervație naturală pentru urșii captivi din România. Sanctuarul LiBEARty este astăzi căminul a multor urși bruni europeni și a unui urs negru asiatic, toate exemplarele fiind salvate de la o viață crudă și abuzivă de captivitate. Cei mai mulți urși din rezervație au fost salvați din cele mai mizerabile condiții.

Iar dacă ești pasionat de animale dispărute, atunci trebuie să vizitezi Dino Parc Râșnov, un parc tematic construit pe o suprafață de 3 hectare, unde vizitatorii pot vedea replici exacte ale acestor faimoase reptile, parte din ele în mărime naturale. Ineditul îl reprezintă replicile mecanice ce imită cu precizie mișcările și comportamentul reptilelor.

Castelul Bran este gata să-i întâmpine pe cei pasionați de legenda lui Dracula. Construcțiile au început în 1211, la ordinul Cavalerilor Teutonici (Ordo domus Mariae Sanctae Theutonicorum Hierosolimitanorum) și au fost încheiate în 1388. Rolul cetății era de a păzi drumul comercial și de a proteja granița estică în încercarea de a opri expansiunea Imperiului Otoman. Pe scurt, castelul este locul potrivit pentru a face cunoștință cu istoria, intriga și magia acestei zone pline de mituri și legende.

Abonamentele pot fi achitionate in retelele myticket, eventim sau bilete.ro

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.