Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Respect şi recunoaştere pentru cei mai buni elevi şi profesorii lor | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Învățământ » Respect şi recunoaştere pentru cei mai buni elevi şi profesorii lor
Respect şi recunoaştere pentru cei mai buni elevi şi profesorii lor

Respect şi recunoaştere pentru cei mai buni elevi şi profesorii lor

„Este foarte important ca meritele acestor elevi să fie apreciate, să simtă că performanţa lor este recunoscută şi preţuită”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, prof.dr. Cristinel Glodeanu, la festivităţile de premiere a elevilor olimpici, care s-au remarcat în anul şcolar 2018-2019 la faza judeţeană a concursurilor naţionale pe discipline şcolare, precum şi a profesorilor coordonatori.

Premierea olimpicilor şi a cadrelor didactice care le-au îndrumat activitatea a început miercuri, cu cei din zona Topliţa-Gheorgheni, festivităţile fiind organizate la Şcoala Gimnazială „Miron Cristea” de la Topliţa şi la Liceul Teoretic „Salamon Ernő” din Gheorgheni.

Ieri, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Segitő Mária” au fost premiaţi elevii olimpici din zona Ciuc.

„De mai mulţi ani colaborăm cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru că elevii cu rezultate bune trebuie să fie premiaţi şi trebuie să fie evidenţiaţi. Premiem nu numai elevii, ci şi pe profesorii care i-au pregătit – a fost iniţiativa noastră, a celor din judeţul Harghita, care a fost preluată în toată ţara. Astfel, încercăm să-i sprijinim şi, totodată, să-i motivăm pe elevii care se remarcă prin rezultate deosebite. Meritele lor trebuie să fie recunoscute oficial, atât de conducerea judeţului, cât şi de concetăţeni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Astăzi este rândul celor din zona Odorhei-Cristur să fie felicitaţi şi răsplătiţi pentru rezultatele meritorii, în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura în Sala de şedinţe a Primăriei municipiului de pe Târnava Mare.

Eforturile premianţilor la individual şi pe echipe au fost recompensate cu diplome şi premii în bani. Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile stimulentelor financiare acordate elevilor care s-au impus la categoria individual sunt de: 150 de lei – premiul I, 125 de lei – premiul II şi 100 de lei – premiul III, iar la echipe: 500 de lei – premiul I, 400 de lei – premiul II şi 300 de lei – premiul III. De remarcat este că elevii care s-au clasat pe primele trei locuri la mai multe olimpiade, obţinând mai multe premii, sunt recompensaţi pentru fiecare dintre ele.

Profesorii care au pregătit elevii primesc un singur premiu, în valoare de 150 de lei pentru premiul I, 125 de lei pentru premiul II şi 100 de lei pentru premiul III.

În cadrul festivităţilor de premiere au fost oferite 564 de premii individuale pentru elevi, 341 de premii pentru profesorii coordonatori şi 94 de premii pentru echipe, în valoare totală de 156.400 de lei. Fondul de premiere alocat de Consiliul Judeţean Harghita este de 180.000 de lei. Consiliul judeţean a finanţat şi organizarea fazei judeţene a olimpiadelor şcolare, cu suma de 40.000 de lei.

„Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru finanţare, mulţumesc cadrelor didactice care au lucrat după-amiezile până târziu, sâmbăta şi duminica, directorilor de şcoli, dar în primul rând le mulţumesc elevilor, care au lăsat telefoanele, tabletele şi s-au aplecat asupra materiei, pentru a participa la aceste olimpiade. Şi au câştigat! Mai târziu vor înţelege că toate aceste lucruri le vor da o altă dimensiune, cu cât învaţă mai mult, îşi vor dori să ştie mai mult, să descopere mai mult. Poate că sumele primite nu sunt extraordinare, dar sunt un stimulent pentru elevi. Chiar dacă este un gest simbolic, este foarte important ca ei să se simtă apreciaţi, să vadă o recunoaştere a muncii lor. Nu suntem balanţe electronice, dacă îi dai unui copil nota 10 fără să o merite, nu mai învaţă, că oricum profesorul îi va da nota maximă; dacă elevul învaţă şi nu îi dai nota pe merit, nu se va strădui, convins că oricât ar face-o, nu va fi apreciat. Activitatea fiecăruia trebuie apreciată la adevărata valoare, pentru că doar aşa va conştientiza unde se află. De aceea este foarte important ca meritele acestor elevi olimpici să fie apreciate, să simtă că performanţa lor este recunoscută şi preţuită”, a conchis inspectorul şcolar general adjunct, prof. dr. Cristinel Glodeanu.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.