Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Regizorul Corneliu Ţepeluş şi proiectul Interviuri pentru Speranţă, premiate la SIMFEST | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Cultură » Regizorul Corneliu Ţepeluş şi proiectul Interviuri pentru Speranţă, premiate la SIMFEST
Regizorul Corneliu Ţepeluş şi proiectul <i>Interviuri pentru Speranţă</i>, premiate la SIMFEST

Regizorul Corneliu Ţepeluş şi proiectul Interviuri pentru Speranţă, premiate la SIMFEST

SIMFEST este un festival – competiţie de film şi televiziune, singurul de acest fel din România şi unul din puţinele de gen din Europa. Este organizat în fiecare an de „Asociaţia culturală SIMFEST pentru sprijinirea şi promovarea creatorilor din media şi artele vizuale”. Competiţia este deschisă tuturor realizatorilor de film şi televiziune, reporterilor, cameramanilor şi producătorilor de televiziune din ţară şi din străinătate, dar şi realizatorilor independenţi (freelanceri), studenţilor şi corespondenţilor teritoriali ai televiziunilor centrale, caselor de producţie, precum şi tuturor creatorilor multimedia. Ea se desfăşoară pe 9 secţiuni, iar juriul este format din  personalităţi cunoscute în domeniul jurnalisticii, televiziunii şi cinematografiei din România şi din străinătate.

La ediţia din acest an, ce a avut loc săptămâna trecută, printre laureaţii galei a fost şi regizorul harghitean Corneliu Ţepeluş, care, cu proiectul Interviews for Hope, a primit premiul pentru jurnalism european.

„Acest premiu a fost acordat producţiei Interviuri pentru speranţă, regia Corneliu Ţepeluş, pentru profesionalismul şi competenţa actului jurnalistic care urmăreşte destinele umane confruntate cu realităţile sociale contemporane”, spunea prezentatorul galei de premiere şi membru al juriului conf. dr. Ion Stavre.

La rândul său, Corneliu Ţepeluş amintea faptul că acest proiect a pornit ca unul de networking, pe Facebook şi YouTube, din dorinţa de a ajuta oameni în a se ridica din punct de vedere uman, sufletesc şi economic. Apoi, cu ajutorul televiziunii M9, din Tg. Mureş, proiectul a devenit „un brand naţional şi chiar internaţional”, transformându-se: „prin aceşti oameni, încercăm să ridicăm comunităţile din care facem parte şi să ridicăm ţara la un nivel mondial” – spunea Corneliu Ţepeluş. (L. Câmpean)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.