Recunoaştere pentru eforturile sportivilor din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 8 iunie 2023
Home » Sport » Recunoaştere pentru eforturile sportivilor din Miercurea Ciuc
Recunoaştere pentru eforturile sportivilor din Miercurea Ciuc

Recunoaştere pentru eforturile sportivilor din Miercurea Ciuc

Primăria Miercurea Ciuc va organiza, la sfârşitul acestei luni, o festivitate de premiere a sportivilor din oraş care s-au remarcat în anul care a trecut, dar şi a echipei care a obţinut cele mai bune rezultate. Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Sógor Enikő, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă că festivitatea „Sportivul anului 2021” va fi organizată în data de 28 ianuarie, fiind vorba despre o premieră la nivelul localităţii. Sógor Enikő a precizat că nu este vorba despre un eveniment care să concureze cu festivitatea organizată, în mod tradiţional, de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, ci se doreşte recunoaşterea eforturilor sportivilor din Miercurea Ciuc sau care activează la unul dintre cluburile sportive din localitate.

Aceasta a menţionat că premiile vor fi acordate în două categorii, fiind oferit un aşa-numit premiu profesional şi un premiu al publicului. Astfel, în cazul premiului profesional a fost creat un formular online, iar antrenorii din Miercurea Ciuc au posibilitatea să trimită, până în data de 19 ianuarie, ora 22:00, o listă cu sportivii aleşi de ei. Membrii unei comisii de specialitate formate din sportivi, antrenori, jurnalişti sportivi şi consilieri locali interesaţi de sport vor lua apoi o decizie în legătură cu nominalizările făcute pentru 14 categorii.

În ceea ce priveşte premiul publicului, locuitorii municipiului Miercurea Ciuc au posibilitatea să aleagă, până în data de 23 ianuarie, dintre cinci sportivi şi cinci cluburi. Sportivii propuşi pentru premiu sunt ciclistul Novák Carol Eduard, medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice din 2021, biatlonista Márton Enikő, care a obţinut locul 2 la campionatul mondial de juniori, Erőss Koppány, campion naţional la motocross, Ferencz Katalin, care s-a clasat anul trecut pe locul 2 la sărituri peste obstacole la campionatul balcanic, precum şi duo-ul Cseh Vajk Imre-Adi Teslovan, deţinătorul titlului naţional la clasă la raliu, a locului 3 la open asfalt şi a locului 4 în clasamentul general absolut la final de sezon. În ceea ce priveşte echipele, publicul are posibilitatea să aleagă între FK Csíkszereda (fotbal), FK Csíkszereda U19 (fotbal), CSS Miercurea Ciuc, juniori 2 (handbal feminin), Imperial Wet Csíkszereda (futsal) şi Sport Club Miercurea Ciuc (hochei).

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc a mai spus că nu vor fi oferite premii în banii, sportivii şi echipele urmând să primească diverse daruri primite din partea sponsorilor, cupe şi diplome.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.