Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Programul ,,Spaţii Verzi” – ediţia a XI-a: MOL România finanţează cu 661.000 lei – 48 de proiecte de mediu | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Programul ,,Spaţii Verzi” – ediţia a XI-a: MOL România finanţează cu 661.000 lei – 48 de proiecte de mediu
Programul ,,Spaţii Verzi” – ediţia a XI-a: MOL România finanţează cu 661.000 lei – 48 de proiecte de mediu

Programul ,,Spaţii Verzi” – ediţia a XI-a: MOL România finanţează cu 661.000 lei – 48 de proiecte de mediu

  •  MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea-Ciuc au selectat 48 de proiecte de mediu care vor beneficia de finanţări în valoare de 661.000 lei în cadrul programului „Spaţii Verzi”
  •  25 dintre proiectele finanţate fac parte din componentele „Spaţii Verzi Urbane”, iar celelalte 23 de proiecte au fost selectate în cadrul componentei „Arii Naturale Protejate”
  •  Finanţările totale acordate de la începutul programului au depăşit 5 milioane de lei

 „Spaţii Verzi Urbane”

În cadrul acestei componente a programului au fost înscrise 85 de cereri de finanţare, din care au fost selectate 25 de proiecte ce urmează să fie implementate în 17 judeţe din ţară. Organizaţiile care au câştigat finanţare vor reamenaja curţile unor şcoli, ale unor universităţi şi grădiniţe, parcuri publice, curţi ale unor centre de copii. Activităţile incluse în aceste proiecte presupun plantarea a peste 2.238 de arbori şi arbuşti şi în jur de 7.000 de flori, pe o suprafaţă totală de 97.452 mp de spaţiu urban. Aceste terenuri vor deveni spaţii de desfăşurare a unor activităţi care vor avea ca scop conştientizarea importanţei problematicii de mediu, în special în rândul elevilor.

„Arii Naturale Protejate”

În cadrul acestei componente a programului „Spaţii Verzi” au fost înscrise 66 de proiecte, dintre care 23 au fost selectate pentru a fi finanţate. Câştigătorii au obţinut fonduri pentru: tabere Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum „Ziua Rezervaţiei”, expoziţii şi activităţi extraşcolare de educaţie ecologică. Programul „Arii Naturale Protejate” se va derula în 14 judeţe din ţară.

În cele zece ediţii anterioare

În cele zece ediţii anterioare ale programului „Spaţii Verzi” – în perioada 2006-2015 – MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat au finanţat 424 de proiecte cu 4,83 milioane lei. În total, peste 170.000 de persoane s-au implicat în punerea în practică a acestor proiecte, care au înverzit de-adevăratelea o suprafaţă de circa 430.000 mp. De asemenea, programul „Spaţii Verzi” a sprijinit 160 de proiecte de popularizare a importanţei ariilor protejate, prin activităţi variate, cum ar fi spre exemplu crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger – în care copiii au primit lecţii despre protecţia şi conservarea patrimoniului natural, înfiinţarea de poteci tematice în scop educaţional.

Mai multe informaţii despre program se găsesc pe site-urile www.spaţiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro.

Despre Grupul MOL

Pe scurt, Grupul MOL este o companie multifuncţională integrată şi independentă din domeniul petrolului şi gazelor naturale, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o echipă dinamică de 27.000 de angajaţi în întreaga lume şi o tradiţie de peste 100 de ani în domeniul petrolier. Grupul are peste 75 de ani de experienţă în exploatarea şi producţia de hidrocarburi, cu operaţiuni de producţie în 8 ţări şi activităţi de exploatare în 14 ţări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de circa 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 ţări, din care 200 în România.

Despre Fundaţia pentru Parteneriat

Fundaţia pentru Parteneriat, care are sediul în municipiul Miercurea-Ciuc, sprijină îmbunătăţirea mediului şi dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă şi implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea, precum şi pregătirea programelor operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă şi de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 16 ani au fost sprijinite cu peste 45 de milioane de lei aproape 1.100 de proiecte de protejare a mediului şi de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.