Prin ce se deosebesc şemineele cu lemne? | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 7 decembrie 2022
Home » Economic » Prin ce se deosebesc şemineele cu lemne?
Prin ce se deosebesc şemineele cu lemne?

Prin ce se deosebesc şemineele cu lemne?

Un șemineu este un bun de preț în orice gospodărie din mai multe motive. Un șemineu adaugă căldură și valoare monetară unei case, iar arhitectura lui reprezintă un punct focal spectaculos în designul interior. Iată care sunt câteva dintre beneficiile suplimentare pe care le oferă șemineele cu lemne:

Un punct de atracție în orice cameră

Natura atractivă a unui semineu lemne nu poate fi ignorată, deci poate fi foarte bine folosit și ca semineu decorativ. Șemineul potrivit poate fi un punct focal chiar și în cele mai contemporane case. Deoarece șemineele cu lemne au o caracteristică funcțională care implică flăcări deschise, există anumite regulamente de construcție care trebuie respectate atunci când îl instalați în casa Dvs.

Căldură confortabilă

Fără îndoială că motivul numărul unu pentru care șemineele sunt atât de dorite într-o casă este că oferă o căldură confortabilă și un loc vesel în care vă puteți adăposti de frig. Strângerea în jurul focului cu prietenii și familia este o plăcere incontestabilă, la fel ca și citirea unei cărți în fața șemineului.

Pentru o și mai mare eficiență a șemineului se recomandă instalarea unui recuperator semineu.

Marele avantaj este că puterea suplimentară obținută în urma instalării recuperatorului de căldură nu va crește consumul de lemne, deoarece recuperarea se face doar de pe gazele de evacuare rezultate în urma arderii.

Prietenoase cu mediul

Spre deosebire de combustibilii fosili, lemnul este o resursă durabilă. Dintre toate sursele de energie pe care le puteți utiliza pentru încălzirea casei Dvs., șemineele cu lemne sunt singurele care nu lasă amprentă de carbon în urma sa.

Ar putea părea contraintuitiv să spunem că arderea lemnului este o modalitate ecologică de a va încălzi casa. Cu toate acestea, în funcție de sursa de combustibil, buștenii de lemn și peleții sunt mult mai buni pentru planetă decât focul electric.

Lemnul de foc provenit din plantații și terenuri cultivate este o sursă de energie regenerabilă, deoarece lemnul tăiat este în mod regulat înlocuit cu copaci noi. Nu numai că aceasta reduce amprenta de carbon, ci ajută și economia locală.

Costuri energetice mai scăzute

Șemineelor le crește popularitatea, deoarece costurile energiei electrice cresc. Este mai puțin costisitor să vă încălziți casa utilizând un șemineu cu lemne.

Independența energetică

Mulți oameni găsesc modalități de a se îndepărta de dependența totală de companiile de utilităti. Energia solară este folosită din ce în ce mai mult, iar utilizarea unui șemineu este un alt mod prin care puteți prelua controlul alimentării cu combustibil.

Acum, sunt sigur că te gândești la ce model de șemineu să aduci în casa ta. Vizitează magazinul online www.alego.ro, vezi ce modele au mai instalat în casele românilor și nu mai amâna momentul în care îi vei contacta. Cu Alego faci alegeri înțelepte!

 

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Recomand cu incredere echipa din Sibiu, deoarece si eu am montat cu ei un semineu pe lemne si au dat dovada de profesionalism. Plus de asta au o gama foarte mare de produse si chiar ai de unde alege. Cum spun si ei: Noi facem tot , tu pui pe foc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.