Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Prilej de mare satisfacţie la SC HARVÍZ SA | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Societate » Prilej de mare satisfacţie la SC HARVÍZ SA
Prilej de mare satisfacţie la SC HARVÍZ SA

Prilej de mare satisfacţie la SC HARVÍZ SA

 Politica firmei – eficientizare prin modernizare

 

Operatorul Regional de Apă şi Canalizare SC Harvíz SA a marcat într-un mod festiv ieri, 5 iunie 2014, încheierea contractului „Echipamente pentru laboratorul central pentru analize chimice şi biologice” şi preluarea echipamentelor din cadrul contractului „Echipamente operaţionale sistem canalizare”.Am ajuns în unul din momentele pozitive pentru că putem spune că trei dintre contracte s-au finalizat – două de tot (sunt cele amintite mai înainte) şi cel de-al treilea foarte aproape de finalizare. De prea multe ori se vorbeşte numai despre lucruri neplăcute şi mai puţin despre lucrurile bune, de aceea astăzi ne bucurăm că putem puncta şi lucruri pozitive” – a spus directorul general al SC HARVÍZ SA, Bogáti Csaba, la introducerea în temă a invitaţilor prezenţi la eveniment.

Pe scurt, referitor la contractul de furnizare „Echipamente pentru laboratorul central pentru analize chimice şi biologice” în valoare de aproape 2,4 milioane lei, acesta s-a încheiat cu succes. Contractul a făcut parte integrantă a proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Harghita” între SC Harvíz Miercurea-Ciuc, în calitate de beneficiar şi SC NITECH SRL Bucureşti, în calitate de furnizor, durata contractului a fost de 12 luni. În cadrul contractului de furnizare a echipamentelor pentru laboratorul central au fost achiziţionate echipamente moderne pentru dotarea laboratorului central din Miercurea-Ciuc. Acesta deserveşte toată aria de operare a SC Harvíz SA şi are următoarele domenii de activitate: face prelevări de probe şi efectuează analize fizico-chimice, biologice, bacteriologice a apei potabile, a apei de suprafaţă, a apei de profunzime, a apei pe trepte de tratare, a apei uzată şi nămol pentru toţi indicatorii prevăzuţi în legislaţia în vigoare în vederea identificării eventualelor poluări accidentale ale surselor de apă şi a asigurării calităţii apei potabile livrate populaţiei. Laboratorul central monitorizează în mod continuu calitatea apei potabile pe tot fluxul tehnologic şi de distribuţie conform programelor de monitorizare elaborate în baza legilor în vigoare privind calitatea apei potabile. De asemenea, efectuează monitorizarea apelor uzate epurate şi redate în emisar. În funcţie de capacitate şi de solicitarea terţilor efectuează analize a apei provenite din alte surse. Laboratorul dotat cu echipamente moderne, performante va corespunde, s-a spus, criteriilor necesare pentru obţinerea acreditării Asociaţiei de Acreditare din România, pentru toate procedurile de analize.

Referitor la contractul de furnizare „Echipamente operaţionale sistem canalizare”, în valoare de 3,4 milioane lei, pe scurt, trebuie spus că s-au pus în funcţiune şi s-a instruit personalul pentru următoarele echipamente: a) sisteme mobile de operare canalizare, respectiv 2 echipamente mobile de spălare canalizare – este un echipament pentru aspiraţie depuneri şi pentru spălare cu jet de presiune a colectoarelor de canalizare; 1 autospălător canalizare – este un echipament ecologic instalat pe autoşasiu, având posibilitatea utilizării simultan a sistemului de vidanjare şi de spălare cu jet de presiune a colectoarelor de canalizare, dotat cu sistem de reciclare a apei uzate; 2 spălătoare canalizare – echipamente cu presiune variabilă montate pe remorcă; 4 pompe mobile – electropompe mobile utilizate pentru evacuarea apelor uzate din reţelele de canalizare; b) sistem mobil CCTV, respectiv 1 sistem mobil CCTV – echipament de video-inspecţie montat pe o dubă transformată şi dotată cu scopul de a deveni autolaborator de inspecţie video a reţelei de canalizare. Sistemul video-inspecţie se va folosi pentru diagnoza detaliată a tuturor tipurilor de canalizare cu diferite secţiuni.

Prin implementarea acestui contract de furnizare şi prin achiziţionarea acestor echipamente, beneficiarul SC Harvíz SA va avea posibilitatea de a monitoriza starea tehnică a conductelor şi de a asigura întreţinerea şi mentenanţa continuă a tuturor tipurilor de reţele de canalizare.

Directorul general a mai precizat faptul că Harvíz mai are un proiect în derulare care ajută la detectarea spargerilor în reţea, este un contract de debitmetrie. „În principiu – spunea directorul general – aceste trei proiecte sper să nu fie şi ultimele şi să ajungem cu alte proiecte viitoare la un final de care să ne bucurăm”.

AURELIA ILUŢ

aureliailut@gmail.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.