Poliţişti implicaţi într-un grav accident rutier | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 iunie 2022
Home » Societate » Poliţişti implicaţi într-un grav accident rutier
Poliţişti implicaţi într-un grav accident rutier

Poliţişti implicaţi într-un grav accident rutier

  • Prima probă prelevată de la conducătorul auto pentru stabilirea alcoolemiei valoarea indicată era de 0,98 la mie
  • Trei persoane au fost rănite, iar şeful Poliţiei oraşului Cristuru Secuiesc şi-a pierdut viaţa în urma accidentului

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita a decis demararea unei anchete interne, după ce patru poliţişti, dintre care trei activi şi unul în rezervă, au fost implicaţi într-un grav accident rutier în urmă cu câteva zile.

Şeful IPJ Harghita, comisarul şef Mircea-Ştefan Iordan, a declarat că pe lângă deschiderea inevitabilă a unui dosar penal a fost începută şi o anchetă internă pentru a se stabili şi elucida întreaga stare de fapt şi pentru a nu se lăsa loc de interpretări, deoarece aşa este corect şi legal. Acesta a precizat că poliţiştii implicaţi în accident se aflau în timpul liber, dar şi în aceste condiţii aceştia trebuie să aibă un comportament demn care să nu afecteze imaginea instituţiei în care lucrează.

Mircea-Ştefan Iordan a mai spus că poliţistul care se afla la volanul maşinii a fost transferat la Spitalul „Floreasca” din Bucureşti având în vedere faptul că se află în stare foarte gravă. Potrivit afirmaţiilor sale, în stare gravă este şi un alt poliţist activ care se afla în autovehicul, acesta fiind internat în spitalul din Odorheiu Secuiesc. În acelaşi spital se află şi un poliţist în rezervă, starea acestuia fiind, se pare, mai stabilă, a menţionat şeful IPJ Harghita.

Accidentul s-a produs în data de 25 martie, în jurul orei 23:20, pe DN 13C. Potrivit Biroului de presă al IPJ Harghita, echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat faptul că un bărbat de 36 de ani, care conducea autoturismul personal, dinspre municipiul Odorheiu Secuiesc către Cristuru Secuiesc a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului, în localitatea Beteşti. Din păcate, un tânăr, de 24 de ani, a decedat, iar conducătorul auto şi alţi doi ocupanţi ai vehiculului au suferit leziuni, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şoferului şi a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit paginii de Facebook Poliţişti – Uniţi Suntem Puternici (care este independentă de orice instituţie oficială), tânărul care a decedat în urma accidentului era subinspectorul de poliţie Dragoş-Florin Sturz, care fusese desemnat şef al Poliţiei Cristuru Secuiesc.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Maria Plumbu, a informat, astăzi, că în urma analizelor de laborator s-a stabilit că pentru prima probă prelevată de la conducătorul auto pentru stabilirea alcoolemiei valoarea indicată era de 0,98 la mie, iar pentru cea de-a doua probă de 0,71 la mie. În ceea ce priveşte dosarul penal deschis, cel mai probabil va fi efectuată o extindere, pentru ca cercetările să fie continuate şi sub aspectul conducerii unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.