Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pentru Cinematograful din reşedinţa de judeţ se vrea un sistem de proiecţie cu tehnologie modernă | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » Pentru Cinematograful din reşedinţa de judeţ se vrea un sistem de proiecţie cu tehnologie modernă
Pentru Cinematograful din reşedinţa de judeţ se vrea un sistem de proiecţie cu tehnologie modernă

Pentru Cinematograful din reşedinţa de judeţ se vrea un sistem de proiecţie cu tehnologie modernă

 Urmare a modificării Hotărârii 207/2011, aprobată în şedinţa ordinară ce a avut loc vineri, 27 februarie 2015, pentru investiţia „Reabilitare Cinematograf din Piaţa Majláth Károly nr. 2” (modificarea însemnând un nou studiu de fezabilitate) se propune suma de 40.320 euro + TVA pentru sistemul de proiecţie digitală şi ecran. „În acest moment – după cum spunea în conferinţa de presă ce a urmat şedinţei, primarul municipiului, Ráduly Róbert Kálmán, după realizarea lucrărilor de construcţii şi instalaţii, trebuie avută în vedere achiziţionarea unui sistem de proiecţie digitală, care să satisfacă nevoile actuale şi cele viitoare previzibile. Ne-am propus instalarea unui sistem de proiecţie cu tehnologie modernă, pentru proiecţia filmelor în format clasic şi 3D deopotrivă. Trebuie să ţinem seama de faptul că majoritatea distribuitorilor de filme din ţară comercializează filmele în premieră şi solicitate de public în format digital securizat, ceea ce implică instalarea unui sistem de proiecţie special, a unui server DCI şi a unui sistem de sonorizare surround cu 14 incinte acustice. Pe marginea acestui subiect mai trebuie spus că se are în vedere faptul că sala va fi multifuncţională, aptă de a fi folosită şi pentru alt gen de programe – pentru copii, conferinţe şi mai ales pentru concerte simfonice. Se propune, de asemenea, instalarea unui ecran retractabil fiabil, cu acţionare prin telecomandă şi, pentru că dimensiunile sălii permit, ecranul va fi mărit la dimensiunea 10 m format SCOPE, acţionat electric. Asta nu este tot, se mai propune şi instalarea unui sistem de traducere special, format din afişaj electronic pe LED-uri pentru a se putea realiza, când şi dacă va fi nevoie, subtitrarea în limba română. Toate aceste îmbunătăţiri ridică costul achiziţiei şi conform studiului de fezabilitate valoarea totală a investiţiei inclusiv TVA este de 10.536 mii lei (2.427 mii euro)”.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul local a aprobat modificarea Hotărârii 205/2014 privind achiziţionarea imobilului Casa de Cultură a Sindicatelor, în sensul aprobării actului adiţional la contractul de vânzare-cumpărare. Acest act adiţional vizează modificarea datei de predare a posesiei faptice a imobilului care formează obiectul contractului de vânzare-cumpărare, dată care se prelungeşte de la 28 februarie 2015, cum s-a preconizat iniţial, la data de 30 iunie 2015.

S-a aprobat şi darea în administrare pe o perioadă determinată de un an a două foraje hidrogeologice FH1 şi FH2 (din Parcul central şi Piaţa Gál Sándor), în favoarea SC HARVÍZ SA, începând cu data de 1 martie 2015. De ce este nevoie de acest demers? Pentru că, conform prevederilor Legii minelor, având în vedere şi obligativităţile beneficiarului de raportare a rezultatelor efectuării lucrărilor de exploatare către ANRM Bucureşti, „în baza Licenţei de dare în administrare nr. 15054/08.02.2012 este obligatorie monitorizarea apei minerale pe o perioadă de minim un an după executarea forajelor”. Societatea HARVÍZ a fost de acord cu această trecere în administrare şi urmează echiparea puţurilor cu pompe submersibile, contor de apă, robinet de reglare debit şi robinet pentru prelevarea probelor, se va asigura deversarea apei pompate în canalul pluvial cel mai apropiat de forajul monitorizat şi va fi asigurată întreţinerea pompelor, contoarelor etc. Se impune precizarea că monitorizarea forajelor presupune monitorizarea calitativă şi cantitativă a apei extrase. Acest procedeu presupune intercalarea unui debitmetru volumetric şi a unui robinet pentru prelevarea probelor de apă pentru efectuarea analizelor prevăzute, pe conducta de evacuare a fiecărui puţ şi racordarea acestor conducte la cel mai apropiat cămin de canalizare.

(Asupra altor hotărâri adoptate vom reveni într-un număr viitor)

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.