Năpasta lui I.L. Caragiale cu supratitrare în limba română la Teatrul Municipal Csíki Játékszín | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 25 iunie 2022
Home » Cultură » Năpasta lui I.L. Caragiale cu supratitrare în limba română la Teatrul Municipal Csíki Játékszín
Năpasta lui I.L. Caragiale cu supratitrare în limba română la Teatrul Municipal Csíki Játékszín

Năpasta lui I.L. Caragiale cu supratitrare în limba română la Teatrul Municipal Csíki Játékszín

Sâmbătă, 13 martie, începând cu ora 19:00, Teatrul Municipal Csíki Játékszín din Miercurea Ciuc vă aşteaptă la spectacolul „Năpasta” de I.L. Caragiale în regia lui Árpád Tóth. Spectacolul cu titrare în limba română va avea loc în sala mare a teatrului cu publicul pe scenă.

Ion Luca Caragiale a scris drama „Năpasta” în 1890, o piesă care se deosebeşte de comediile sale anterioare. Acţiunea se desfăşoară într-o noapte în care o singură veste scoate la iveală tensiunea şi amărăciunea din ultimii nouă ani a personajelor.

Fiecare dintre ei poartă o povară grea: povara unei omucideri secrete comise din cauza iubirii; remuşcarea care le macină încet sufletele; singurătatea înnebunitoare; doliul care nu mai vrea să treacă; sentimentul bănuielii usturătoare, greutatea unei căsătorii obţinute printr-o crimă; pedeapsa nedreaptă şi tortura care distrug după gratii; răsfăţul şi neputinţa de a acţiona din iubire.

Este strigătul amar al celor patru oameni şi totodată cea mai lungă noapte din viaţa lor.

Spectacolul durează o oră şi 20 de minute. Limita de vârstă: 14+

Distribuţie: Dragomir: ZSOLT KOSZTÁNDI; Gheorghe: SÁNDOR BENDE; Ion: ROBERTO GIACOMELLO; Anca: ÉVA BEÁTA ZSIGMOND.

Bilete se pot achiziţiona la agenţia teatrală (B-dul Timişoarei, nr. 6, Miercurea Ciuc) de luni până vineri, între orele 12:00 şi 15:00, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Informaţii şi rezervare locuri: 0751/03.90.26.

Spectacolul se va desfăşura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.