Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Motivele pentru care economiseşti îţi influenţează stilul de viaţă? | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 aprilie 2024
Home » Economic » Motivele pentru care economiseşti îţi influenţează stilul de viaţă?
Motivele pentru care economiseşti îţi influenţează stilul de viaţă?

Motivele pentru care economiseşti îţi influenţează stilul de viaţă?

Scopul pentru care economisim diferă de la o persoană la alta, aşa cum şi valoarea sumelor economisite depind de câştigurile noastre lunare, dar şi de stilul nostru de viaţă şi de capacitatea de a face economii. Sunt persoane care reuşesc să aibă parte de venituri foarte ridicate, dar al căror nivel de economisire este foarte scăzut, în timp ce alte persoane, deşi nu câştigă la un nivel sporit, reuşesc să strângă mai mulţi bani. Să fie oare „vinovat” stilul de viaţă pentru modul în care reuşim sau nu să atingem nivelul de economisire propus sau motivele pentru care economisim să interfereze cu acest stil de viaţă într-un mod care să nu ne permită să ajungem acolo unde ne dorim?

Economiseşte pentru a-ţi asigura viitorul!

Fie că faci economii pentru a beneficia de o pensie suplimentară la bătrâneţe, fie că optezi pentru strânsul de bani pentru a obţine un nivel de tratament mai bun atunci când vârsta îţi va fi înaintată ori că doreşti să ai acoperirea financiară necesară pentru situaţiile neaşteptate din viaţă, economiseşte! Începe cât mai devreme să strângi bani, modifică-ţi tu stilul de viaţă astfel încât acesta să-ţi afecteze nivelul de economisire şi setează-ţi nişte obiective în vederea cărora să faci economii, care să te motiveze suplimentar de fiecare dată când ai tendinţa de a abandona „lupta” pentru economisire.

Trebuie să ştii că ai nevoie de bani nu doar pentru scopul stabilit de tine, fiindcă, de cele mai multe ori, viaţa ne oferă diverse situaţii care ne determină să apelăm mai rapid la economiile noastre. Nu este vorba doar despre acele cazuri negative (tratamente medicale, decese în familie, probleme legate de membrii familiei etc.), ci şi despre oportunităţile pozitive de a beneficia de îndeplinirea anumitor dorinţe (achiziţionarea unei case, a unui autoturism, pentru a face o investiţie avantajoasă etc.).

Aşa cum este menţionat şi pe CredX Latvia, persoanele care au înţeles că a economisi nu depinde doar de asumarea şi stabilirea unui scop, ci este legat de asigurarea unui nivel de bunăstare peste ani, atunci când vârsta nu mai permite un efort susţinut, au şanse de a economisi în mod constant, cu 25% mai mari decât în cazul celor care s-au focusat pe un singur obiectiv (care poate fi uşor abandonat). De asemenea, poţi opta pentru economisirea pe termen scurt la un nivel foarte intens, mai ales dacă ai nevoie de bani pentru un obiectiv specific, care necesită acumularea într-o perioadă de timp scurtă a unei sume ridicate de bani.

Dar ideea de bază este că economisirea să fie pe termen lung, fiindcă numai în această situaţie vei reuşi să acumulezi atât de mult pe cât ţi-ai propus şi ai nevoie mai târziu. Chiar dacă este foarte dificil să strângi bani într-un număr cât mai ridicat (mai ales dacă nivelul tău financiar nu este la maxim sau încă nu ai descoperit diversificarea financiară), nu trebuie să abandonezi acest obiectiv, chiar dacă ţi-ai dori un stil de viaţă mai relaxat. Gândeşte-te la viitorul tău, la acele situaţii care pot fi acoperite fără implicare din exterior, doar pe baza a ceea ce ai câştigat şi o să te motivezi şi mai mult pentru a face economii la un nivel şi mai ridicat!

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.