Minus 4,2 grade Celsius la Joseni, cea mai scăzută temperatură din țară în actualul sezon | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 30 noiembrie 2021
Home » Societate » Minus 4,2 grade Celsius la Joseni, cea mai scăzută temperatură din țară în actualul sezon
Minus 4,2 grade Celsius la Joseni, cea mai scăzută temperatură din țară în actualul sezon

Minus 4,2 grade Celsius la Joseni, cea mai scăzută temperatură din țară în actualul sezon

Un aer mult mai rece, coborât din Nord, pe fondul unui cer senin a coborât simțitor temperaturile în depresiuni, unde s-au înregistrat valori termice și cu 10 grade mai mici decât ieri. Cea mai scăzută temperatură din țară în această toamnă a fost măsurată, astăzi, la Stația Meteo Joseni, unde mercurul a coborât în termometre până la valoarea de minus 4,2 grade Celsius. Temperaturi similare s-au înregistrat în toată zona depresionară din estul Transilvaniei, unde s-a așternut și un strat de brumă consistent, de 0,3-0,5 centimetri.

„Temperatura măsurată la Joseni a fost cea mai coborâtă din țară, inclusiv din zona montană înaltă. Cele mai scăzute valori ale minimelor au fost, în această dimineață, de minus 4,2 grade Celsius la Joseni, minus 3,9 la Miercurea Ciuc și minus 3,6 la Toplița”, a declarat pentru Informația Harghitei meteorologul Adela Mitea de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Cea mai ridicată valoare termică minimă a dimineții de joi în Harghita a fost de 1,6 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc. Potrivit meteorologilor, minimele vor rămâne negative în următoarele nopți, iar în timpul zilei temperatura va urca până la maxime de aproximativ 15 de grade Celsius, mai scăzute în zona depresionară.

„Următoarele două-trei nopți se menține reci, cu temperaturi negative cuprinse între minus 4 și minus 2 grade Celsius în zona depresionară a Transilvaniei, iar maximele scad și ele, ajungând în Transilvania până în jurul valorii de 15 grade în data de 21 septembrie. De duminică se încălzește ușor și treptat până în 25 septembrie, când se va ajunge la o medie diurnă de 21-22 de grade, valori ce se vor menține până în 29 septembrie”, a precizat Adela Mitea.

Temperatura minimă a lunii septembrie în Miercurea Ciuc a fost de minus 10 grade Celsius și a fost măsurată în anul 1977, iar valoarea termică maximă absolută, de 33,8 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1952.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.