Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc: Carnea de miel se comercializează în hala pieței agroalimentare din centrul orașului | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Societate » Miercurea Ciuc: Carnea de miel se comercializează în hala pieței agroalimentare din centrul orașului
Miercurea Ciuc: Carnea de miel se comercializează în hala pieței agroalimentare din centrul orașului
?

Miercurea Ciuc: Carnea de miel se comercializează în hala pieței agroalimentare din centrul orașului

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc deschide, astăzi, hala pieţei agroalimentare, aflată în centrul orașului, pentru comercializarea cărnii de miel.

Hala pieţei va fi deschisă pentru comercializarea cărnii de miel în zilele de 8, 9 şi 10 aprilie (miercuri, joi, vineri), între orele 8:00 și 17:00.

„Atragem atenția asupra faptului că în fiecare zi, între orele 11:00 și 13:00, persoanele peste 65 de ani au prioritate în efectuarea cumpărăturilor”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc.

În piață, un kilogram de carne de miel se vindea cu aproximativ 26 de lei/kg.

∗∗∗

La nivelul județului, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita a autorizat, temporar, două centre de sacrificare a mieilor, atât pentru sărbătorile pascale catolice, cât şi pentru cele ortodoxe.

Cele două centre sunt în localităţile Plăieşi şi Ocna de Sus şi funcţionează în perioada 7-20 aprilie, sub strictă supraveghere sanitar-veterinară.

Carnea de miel se poate vinde şi direct către beneficiari de către comercianți, livrându-le la domiciliu cu autovehicule proprii, cu condiţia ca mijloacele de transport folosite să fie autorizate sanitar-veterinar.

Precizări ale Grupului de Comunicare strategic referitoare la cumpărăturile de Paște

  1. Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație ?

Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 ( asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

  1. Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel să vină să mi-l aducă acasă?

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

  1. Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificative, precum asistența  persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.