Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Lumină versus întuneric: găsirea echilibrului în designul de iluminat exterior | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Lumină versus întuneric: găsirea echilibrului în designul de iluminat exterior
Lumină versus întuneric: găsirea echilibrului în designul de iluminat exterior

Lumină versus întuneric: găsirea echilibrului în designul de iluminat exterior

(articol publicitar)

Crearea unui sistem de iluminat exterior care inspiră o iluminare frumoasă și oferă funcționalitate fără a sacrifica ambianța, atmosfera sau splendoarea, este o adevărată artă.

Niciodată nu poți spune că există prea multă lumină exterioară pentru o atmosferă de seară și chiar de noapte. Problema este să descoperi cum să găsești echilibrul potrivit între lumină, umbră și întuneric.

Descoperă în continuare cum să creezi atmosfera perfectă pentru grădina ta sau pentru zona exterioară a casei, folosind spoturile led de exterior:

În primul rând, gândește-te la atmosferă! Industria restaurantelor este un exemplu minunat pentru a te ajuta la descrierea modului în care diferite abordări ale iluminatului pot fi folosite pentru a stabili în mod eficient o „scenă”.

Ambianța este cheia pentru a stabili starea de spirit pe care o vei experimenta atunci când stai afară, în curte, în grădină sau pe terasă.

Imaginează-ți felul în care sunt folosite diferite straturi de lumină, pentru a crea contrast, profunzime și echilibru, adică pentru a crea starea de spirit într-un bistro romantic.

Vei observa niveluri scăzute de lumină care creează starea de spirit cu lumânări, lampioane,  becuri led care emit o anumită aură care îi motivează pe oameni să stea mai mult timp pentru a se bucura de desert sau încă de un pahar de vin.

Principalul secret pentru crearea acestui tip de atmosferă prin lumină este să folosești niveluri scăzute, cu tonuri calde, de lumină. O pată de lumină ici și colo adaugă pur și simplu accente designului.

Spre exemplu, poți să folosești spoturi led de exterior de la Ledel pentru a puncta acele zone unde chiar ai nevoie de lumină, cum ar fi intrările sau zona de masă.

Alternativ la starea de spirit pe care o creează acest tip de iluminare, vei avea nevoie de lumini mult mai „strălucitoare” acolo unde vei petrece mai mult timp.

Astfel, lumina „corectă” pregătește scena pentru o atmosferă romantică sau pentru o zonă în care vrei să o folosești doar ocazional, unde vei avea nevoie de un sistem de iluminat cu senzor.

Totodată, este important să știi că iluminatul este multidimensional. Spre exemplu, în timp ce te bucuri de o masă într-un local rafinat, poți observa diferite zone de lumină pentru a crea un decor pitoresc. Lumânarea de pe masă, luminile de sub blat sau masă, etc., toate lucrează împreună pentru a crea o stare de spirit.

În concluzie, când te gândești să iluminezi spațiul de locuit din aer liber, gândește-te la experiența pe care ai avut-o la un restaurant cu o atmosferă specifică. Scopul ar trebui să fie recrearea acestei experiențe care ți-a plăcut pentru că terasa, grădina sau curtea din spate ar trebui să fie un loc cu o satisfacție maximă. Ca și cum mergi la un restaurant cu o ambianță romantică, spațiul tău în aer liber trebuie să fie locul în care poți evada de restul lumii.

Sursa foto: Pexels.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.