LTOCT – O şcoală inteligentă a secolului XXI | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 iunie 2022
Home » Învățământ » LTOCT – O şcoală inteligentă a secolului XXI
LTOCT – O şcoală inteligentă a secolului XXI

LTOCT – O şcoală inteligentă a secolului XXI

SMART SCHOOLS OF 21st CENTURY este proiectul Erasmus+ de tip KA229-School Exchange Partnerships, care se desfăşoară la nivelul Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa, proiect început în anul 2019, însă care, pe fondul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2, s-a prelungit până în luna august 2022. Obiectivul esenţial este acela de a creşte motivaţia elevilor de a se implica activ în procesul de învăţare, precum şi acela de a promova dialogul intercultural şi interreligios între şcolile partenere din Germania, Italia, Polonia şi Turcia.

În luna ianuarie 2019, s-a desfăşurat prima mobilitate din cadrul proiectului, în Germania, la München, activitate la care au participat 6 elevi şi 2 profesori din şcoala noastră. A urmat, în luna februarie a acestui an, mobilitatea virtuală în Polonia, iar în perioada 23-25 martie 2022, LTOCT a fost gazda mobilităţii virtuale în România. Pe parcursul acestor trei zile, 10 elevi din clasele XA, XIA, XIB, XIC, îndrumaţi de coordonatorul de proiect, director adjunct, prof. Maria-Cristina Mureşan, şi de doamna director, prof. Camelia-Mirela Petruţ, au organizat activităţi pe tema folosirii unor instrumente digitale pentru crearea unor booktrailere. Am reuşit să îmbinăm cu brio utilul cu plăcutul, caracterul didactic cu cel ludic şi am petrecut timp de calitate cu partenerii noştri, echipe formate din elevi şi profesori din ţările mai sus menţionate. Doamna Viorica-Macrina Lazăr, director la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa, a participat la activitatea noastră în ultima zi a mobilităţii, în calitate de invitat special şi de promotor al lecturii, subliniind importanţa cărţilor şi a limbilor străine în viaţa noastră, a tuturor.

Aşteptăm cu nerăbdare următoarea etapă de desfăşurare a acestui proiect, întrucât în luna aprilie va avea loc mobilitatea fizică în Turcia, iar în luna mai, cea în Italia, activităţi la care alţi 20 de elevi entuziaşti, riguros selectaţi, vor face cunoştinţă şi vor munci alături de partenerii lor în spiritul generaţiei inteligente.

Coordonator proiect,

prof. Maria-Cristina Mureşan

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.