La un an de la începerea campaniei de imunizare Locuitorii din Borsec şi Topliţa se află pe primele locuri în judeţ în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 5 decembrie 2022
Home » Sănătatea »
La un an de la începerea campaniei de imunizare
Locuitorii din Borsec şi Topliţa se află pe primele locuri în judeţ în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19
<h5><i>La un an de la începerea campaniei de imunizare</i></h5> Locuitorii din Borsec şi Topliţa se află pe primele locuri în judeţ în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19

La un an de la începerea campaniei de imunizare
Locuitorii din Borsec şi Topliţa se află pe primele locuri în judeţ în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19

Doar în jur de 29 la sută dintre harghiteni s-au vaccinat împotriva COVID-19 de la debutul campaniei de imunizare în luna ianuarie a anului trecut, potrivit ultimelor date oficiale făcute publice de autorităţi. Campania de vaccinare a început în Harghita în data de 4 ianuarie 2021, iar din datele prezentate recent pe platforma naţională de informare cu privire la imunizare rezultă că cei mai mulţi locuitori ai judeţului care au decis, pe parcursul unui an, să se protejeze cu ajutorul serurilor anti-COVID-19 sunt cei din oraşul Borsec. Astfel, până în data de 5 ianuarie 2022 au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză 51,96 la sută dintre locuitorii acestui oraş.

În ceea ce priveşte celelalte localităţi din mediul urban, pe locul al doilea în ceea ce priveşte acoperirea vaccinală se situa, în data amintită, municipiul Topliţa, cu un procent de 46,62 la sută dintre persoanele eligibile. În municipiul Miercurea Ciuc se vaccinaseră, pe parcursul unui an, 39,32 la sută dintre locuitori, în Odorheiu Secuiesc 38,17 la sută, în Băile Tuşnad 35,11 la sută, în Bălan 32,50 la sută, în Cristuru Secuiesc 31,26 la sută, în Gheorgheni 28,10 la sută, iar în Vlăhiţa 23,15 la sută.

Dintre localităţile din mediul rural, comuna Gălăuţaş se situează pe primul loc, cu 38,24 la sută din populaţie vaccinată, iar ultima poziţie este ocupată de Lunca de Jos, unde numai 9,36% dintre locuitori au optat pentru serurile anti-COVID-19. De la începutul anului 2021 şi până la mijlocul săptămânii, în Harghita au fost administrate 107.695 de vaccinuri reprezentând prima doză, iar 85.322 de persoane au primit şi rapelul. Totodată, au fost administrate şi peste 3.400 de doze booster (doza 3), conform ultimelor date oficiale. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.