La sfârşitul săptămânii trecute, pe şoselele din judeţ:Un accident mortal şi mai multe uşoare, şoferi băuţi sau fără permis identificaţi în traficul rutier | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 decembrie 2021
Home » Societate »
La sfârşitul săptămânii trecute, pe şoselele din judeţ:
Un accident mortal şi mai multe uşoare, şoferi băuţi sau fără permis identificaţi în traficul rutier
<h5><i>La sfârşitul săptămânii trecute, pe şoselele din judeţ:</i></h5>Un accident mortal şi mai multe uşoare, şoferi băuţi sau fără permis identificaţi în traficul rutier

La sfârşitul săptămânii trecute, pe şoselele din judeţ:
Un accident mortal şi mai multe uşoare, şoferi băuţi sau fără permis identificaţi în traficul rutier

Cel mai grav accident înregistrat pe şoselele harghitene la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc sâmbătă, în urma căruia o fetiţă de 11 ani, din comuna Păuleni Ciuc, şi-a pierdut viaţa. Conducătoarea auto în vârstă de 39 de ani, mama copilei, conducea autoturismul pe DJ 123/E, pe direcţia Şoimeni – Miercurea Ciuc, a derapat şi a intrat în coliziune cu partea lateral stânga cu un parapet situat pe partea dreaptă a drumului, după care s-a oprit în şanţ, pe aceeaşi parte a direcţiei de mers, pe roţi.

Un alt accident a avut loc duminică după-amiază, când un conducător auto de 43 de ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, conducea un autoturism pe DN 13/A, în afara oraşului Vlăhiţa către localitatea sa de domiciliu. Într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, conducătorul auto a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de un concetăţean de-al său, în vârstă de 21 de ani. În urma impactului, cel de-al doilea şofer a fost rănit uşor. Nici unul dintre conducătorii auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot duminică după-amiază, un tânăr de 33 de ani, din municipiul Miercurea Ciuc, în timp ce conducea un autoturism tot pe DN 13/A, însă în afara localităţii sale de domiciliu dinspre oraşul Vlăhiţa, la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă la stânga a derapat, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune frontală cu gardul a două imobile, situate pe partea dreaptă a drumului. În acest caz, şoferul, care avea 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost rănit.

Sâmbătă seara, pe strada Deredo din satul Văcăreşti, un bărbat de 50 de ani din comuna Tomeşti, în timp ce conducea un vehicul cu tracţiune animală, având 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, în dreptul imobilului cu nr. 131 a iniţiat o manevră de întoarcere în timpul căreia a ieşit de pe partea carosabilă şi a căzut cu tot cu animalul trăgător şi atelaj în pârâu. Căruţaşul a suferit leziuni corporale uşoare.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii harghiteni au depistat doi conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului în traficul rutier, la Topliţa şi Cârţa, al doilea dintre aceştia neavând nici permis de conducere. Primul dintre aceştia, un tânăr de 20 de ani din municipiul Topliţa, a fost depistat de pe strada Nicolae Bălcescu, având 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel de-al doilea, un bărbat de 41 de ani, din comuna Cârţa, a fost identificat pe DJ 125, având 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că acesta nici nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Conform Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, în fiecare caz a fost întocmit dosar penal. (A.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.