Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Investiţie de aproape 400.000 de lei pentru reabilitarea şi modernizarea blocului alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 4 aprilie 2020
Home » Sănătate » Investiţie de aproape 400.000 de lei pentru reabilitarea şi modernizarea blocului alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă
Investiţie de aproape 400.000 de lei pentru reabilitarea şi modernizarea blocului alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă

Investiţie de aproape 400.000 de lei pentru reabilitarea şi modernizarea blocului alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă

Reamenajarea, echiparea şi aducerea blocului alimentar la standardele actuale, demarate anul trecut, s-au realizat cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi vor continua în acest an.

Directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, László Botond, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizată luni de conducerea instituţiei medicale, că anul trecut s-au cheltuit aproape 380.000 de lei pentru renovarea, dotarea, amenajarea şi schimbarea mobilierului blocului alimentar. Cea mai mare sumă a fost alocată înlocuirii sistemului de ventilaţie (peste 200.000 de lei), cel vechi fiind depăşit şi incapabil să facă faţă solicitării. „Şi anul acesta am alocat fonduri în valoare de 126.000 de lei pentru a îmbunătăţi echiparea bucătăriei. Condiţiile fiind asigurate, în viitor ne aşteptăm la îmbunătăţirea calităţii mâncării servite bolnavilor şi personalului”, a precizat directorul economic al SJU.

Managerul spitalului, dr. Konrád Judit, a subliniat că blocul alimentar este un spaţiu „foarte important” al oricărui spital, motiv pentru care reînnoirea acestuia a fost una „oportună” şi va continua în 2020. „S-au asigurat circuitele funcţionale igienice necesare pentru siguranţa alimentelor şi noi considerăm acest lucru foarte important. De mai bine de un an, secţiile externe primesc masa în cutii de unică folosinţă, porţionată şi ne-am gândit că vom introduce acest sistem treptat şi în clădirea centrală, şi în celelalte secţii. (…) Momentan avem 98 de reţete de diete şi numărul acestora va creşte”, a precizat managerul SJU.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, prezent la conferinţa de presă, a adăugat că decizia de a nu fi externalizate serviciile bucătăriei, aşa cum se întâmplă în cazul majorităţii spitalelor judeţene şi orăşeneşti, a fost una „strategică”, în condiţiile în care la SJU din Miercurea Ciuc există specialişti „care să pregătească mâncare de calitate” şi un medic dietetician care să stabilească meniurile adecvate. „Medicamentul viitorului este mâncarea şi vom încerca pe viitor ca spitalul să colaboreze cu producătorii locali” pentru achiziţionarea de produse proaspete şi de calitate, a conchis Borboly Csaba.

D. DRĂGAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.