Începe una dintre cele mai mari investiţii în reabilitarea drumurilor din judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 iunie 2022
Home » Societate » Începe una dintre cele mai mari investiţii în reabilitarea drumurilor din judeţul Harghita
Începe una dintre cele mai mari investiţii în reabilitarea drumurilor din judeţul Harghita

Începe una dintre cele mai mari investiţii în reabilitarea drumurilor din judeţul Harghita

Este vorba despre reabilitarea drumurilor judeţene care leagă Harghita, Covasna şi Braşov, prin intermediul următoarelor rute: Ocland, Sânpaul, Petreni, Orăşeni, Daia, Ighiu, Tăureni, Ulieş (DJ 131 – DJ 133) şi Petecu, Ulieş, Nicoleşti, Oţeni, Tăureni (DJ 137).

„Una dintre cele mai mari investiţii în reabilitarea drumurilor din judeţul Harghita, care va avea un impact pozitiv asupra dinamicii şi economiei întregului judeţ, s-a materializat prin semnarea contractului de reabilitare pentru porţiunea de drum menţionată mai sus, în data de 23 martie în localitatea Daia, cu compania italiană de construcţii Cosedil SPA”, anunţă Consiliul Judeţean (CJ) Harghita.

Potrivit unui comunicat de presă remis de CJ Harghita, reabilitarea se referă la o lungime de drum de 48,33 kilometri, lucrarea urmând a se desfăşura în mai multe etape: drumul judeţean 131 la graniţa dintre judeţul Covasna şi Sânpaul, DJ 133, de la intersecţia DJ 137A cu DJ 131 până la intersecţia cu Sânpaul, vizând Ulieş, Ighiu, Daia, Orăşeni, Petreni, Sânpaul, urmând drumul judeţean 137A lângă Tăureni, drumul judeţean 137, de la intersecţia sa până la limita cu judeţul Braşov.

Perioada de implementare a proiectului este de 87 de luni şi are o valoare totală de peste 124 milioane de lei, din care contribuţia consiliului judeţean este de aproape 6,6 milioane de lei. „Scopul investiţiei este dezvoltarea infrastructurii rutiere din judeţul Harghita, în principal îmbunătăţirea accesibilităţii zonelor rurale şi urbane, protejarea mediului prin reducerea nivelului de poluare a aerului şi a nivelului de zgomot, ceea ce contribuie la dezvoltarea turismului în zona de destinaţie şi restaurarea şi dezvoltarea infrastructurii locale şi regionale pentru a crea condiţii atractive pentru investiţii, pentru a încuraja creşterea economică şi pentru a crea locuri de muncă durabile”, se arată în comunicatul citat.

Cu ocazia semnării contractului, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a spus că, „odată cu această renovare a drumurilor, creăm oportunităţi economice, revigorăm localităţile”. „Vom lucra pentru a finaliza lucrările în termenul convenit. Activitatea dirigintelui de şantier va fi foarte strictă, munca depusă este una precisă şi necesită respectarea cu stricteţe a planurilor. Dificultăţile anterioare şi procedurile birocratice au întârziat începerea lucrărilor, aşadar acum rolul său este determinant”, a explicat Csaba Borboly citat în document.

Vicepreşedintele consiliului judeţean, Bíró Barna Botond, a subliniat cu aceeaşi ocazie că investiţia şi începerea lucrărilor vor avea o importanţă strategică pentru regiunea Odorhei. „Reabilitarea drumului va asigura o legătură cu partea de nord a judeţului Braşov şi judeţul Covasna, ceea ce este foarte important din punct de vedere economic şi turistic, dar şi pentru a consolida conexiunea culturală. Este o investiţie semnificativă nu numai pentru dezvoltarea regiunii, ci şi pentru dezvoltarea judeţului Harghita. Lucrările vor fi de mare amploare, de aceea fac apel la populaţie să aibă răbdare”, a declarat vicepreşedintele judeţului Harghita, conform sursei citate.

Prezenţi la semnarea contractului, primarii din Ulieş şi Mărtiniş au apreciat realizarea investiţiei şi au precizat că această investiţie va dezvolta infrastructura, economia, cultura şi turismul localităţilor respective. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.