Începând din această lună, la SPCLEP Miercurea Ciuc: În vederea depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate nu mai este obligatorie programarea online | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 august 2022
Home » Societate »
Începând din această lună, la SPCLEP Miercurea Ciuc:
În vederea depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate nu mai este obligatorie programarea online
<h5><i>Începând din această lună, la SPCLEP Miercurea Ciuc:</i></h5> În vederea depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate nu mai este obligatorie programarea online

Începând din această lună, la SPCLEP Miercurea Ciuc:
În vederea depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate nu mai este obligatorie programarea online

  • Cetăţenii care se vor prezenta la sediul serviciului, fără a avea o programare, vor putea să depună documentele în aceeaşi zi, dar prioritate vor avea cei cu programări

La Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) din Miercurea Ciuc, începând din această săptămână, depunerea cererilor pentru eliberarea actului de identitate se va putea face şi fără a avea o programare, cum a fost până acum. Hotărârea de modificare a regulamentului de programare la SPCLEP a fost luată în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Miercurea Ciuc, care a avut loc la sfârşitul lunii trecute.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat, după şedinţa de consiliu, că până acum această programare se putea face numai online, însă de la 1 decembrie cei care se prezintă la sediul primăriei pot avea acces în ziua respectivă la depunerea documentelor necesare eliberării actului de identitate/reşedinţă.

„Desigur, printr-o primire a unui număr de rând în ziua respectivă. Asta înseamnă că, pe lângă serviciile de programare de până acum, în paralel va fi accesibilă programarea şi aducerea documentelor fizic. Desigur, noi încurajăm şi găsim mult mai oportună varianta online. Dar cred şi credem că era o limitare a drepturilor fundamentale dacă legam accesul la acest serviciu numai de spaţiul online şi nu se putea face programare sau prezentare de documente fizic de către cetăţeni”, a declarat primarul.

Astfel, conform regulamentului aprobat de consiliul local, la SPCLEP Miercurea Ciuc accesul la ghişeele de preluare a cererilor pentru eliberarea actului de identitate se poate face prin trei modalităţi: 1. Online, pe pagina de Internet https://programare.miercureaciuc.ro; 2. Cetăţenii arondaţi SPCLEP Miercurea Ciuc vor putea efectua programările prin grija autorităţii locale arondate; 3. La sediul SPCLEP în baza principiului „primul venit, primul servit”.

SPCLEP Miercurea Ciuc deserveşte o populaţie activă de 102.911 de cetăţeni atât la nivelul municipiului, cât şi din localităţile arondate (22 de comune).

Șt. Pătrîntaș

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.