Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Bilanţul Complexului Sportiv Naţional Izvoru Mureşului pe primele trei semestre: În cursul acestui an, la Izvoru Mureşului au avut activităţi 23 de federaţii şi cluburi sportive | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Sport »
Bilanţul Complexului Sportiv Naţional Izvoru Mureşului pe primele trei semestre:
În cursul acestui an, la Izvoru Mureşului au avut activităţi 23 de federaţii şi cluburi sportive
<h5><i>Bilanţul Complexului Sportiv Naţional Izvoru Mureşului pe primele trei semestre:</i></h5> În cursul acestui an, la Izvoru Mureşului au avut activităţi 23 de federaţii şi cluburi sportive

Bilanţul Complexului Sportiv Naţional Izvoru Mureşului pe primele trei semestre:
În cursul acestui an, la Izvoru Mureşului au avut activităţi 23 de federaţii şi cluburi sportive

  • Prioritatea numărul 1 a Complexului este construirea unei săli de sport, care ar atrage cluburi şi federaţii şi din alte discipline sportive

În cadrul ultimei şedinţe de Colegiu Prefectural, directorul Complexului Sportiv Naţional (CSN) Izvoru Mureşului, ec. Gavril Chindea, a vorbit despre activitatea Complexului în primele nouă luni din acest an.

Potrivit raportului CSN Izvoru Mureşului, în acest an, în staţiunea harghiteană, au desfăşurat cantonamente 8 federaţii. Este vorba de Federaţia Română de Gimnastică, de Scrimă, de Tir cu Arcul, de Radioamatorism, de Bridge, de Scrabble, de Qigong şi Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

De asemenea, au ales să organizeze cantonamente şi pregătiri 15 cluburi sportive din ţară, printre acestea aflându-se Clubul Sportiv Baschet Steaua, CS Fotbal Progresul Bucureşti, CSM Deva sau CSM Oneşti.

În afară de cantonamente, CSN a fost gazda şi unor evenimente şi activităţi organizate de diferite cluburi, asociaţii şi instituţii.

Infrastructura actuală

În cadrul Complexului, se arată în cadrul materialului, există imobile cu diferite destinaţii: 5 vile pentru cazare, o cantină cu restaurant, bar, un club cu săli pentru reuniuni şi conferinţe, o sală de forţă, un punct sanitar, un punct pentru control antidoping, teren de fotbal cu gazon natural, teren sintetic de minifotbal, teren de baschet şi de tenis în aer liber cu suprafaţă modulară, iar în apropiere se află şi o pârtie de schi. Astfel, în prezent, actuala bază sportivă poate găzdui, pentru cantonamente, cluburi şi federaţii doar din anumite discipline sportive, cum ar fi: arte marţiale, badminton, ciclism, fotbal, rugby, şah, tenis de masă, judo, lupte, scrabble, scrimă, tir cu arcul. În ceea ce priveşte handbalul, baschetul, voleiul, în lipsa unei săli de sport, Complexul poate oferi doar servicii pentru pregătirea fizică.

Obiective de viitor

Din acest motiv, se precizează în cadrul raportului, „prioritatea numărul 1 este realizarea unei săli de sport”, care ar putea atrage cluburi şi federaţii sportive şi din alte discipline.

De asemenea, tot pe lista de planuri se află modernizarea Vilei Orşova. Construcţia acesteia a început în 1987, dar nu este terminată nici acum. În anul 1997 a fost acoperită cu un carton asfaltat pentru a se evita degradarea din cauza intemperiilor. În prezent, lucrarea este executată în procent de 30%, iar în 2018 a fost efectuat proiectul de modernizare a întregii vile. În continuare necesită lucrări de compartimentare, de tencuială şi finisaje interioare şi exterioare, refacerea instalaţiilor, montarea pardoselii, uşilor şi ferestrelor, precum şi construcţia acoperişului.

Se doreşte dotarea cu aparatură a centrului de refacere şi recuperare: cu capsulă cu oxigen, cu aparate de fizioterapie, amenajarea unei grote saline, a unui bazin de hidromasaj, a unor saune cu infraroşu şi umedă.

Pe lista de reabilitări se află şi Vila Izvor, unde se află cantina, barul şi recepţia, precum şi serie de lucrări la infrastructură.

Planul de venituri a fost realizat în proporţie de aproape 95%

Pentru anul în curs, planul de venituri era de peste 2,3 milioane de lei, din care aproape 700.000 de lei reprezentau venituri proprii şi peste 1,6 milioane de lei era alocaţia de la buget. La sfârşitul lunii septembrie, acest plan era realizat în proporţie de 94,71%: 88,95% în cazul veniturilor proprii şi 97,26% în ceea ce priveşte alocaţia de la buget.

Tot în primele 9 luni ale acestui an, cheltuielile s-au ridicat peste 1,8 milioane de lei, cu aproape 20% mai puţin decât era prevăzut.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.