Hotelurile şi pensiunile, în topul preferinţelor | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 20 octombrie 2021
Home » Economic » Hotelurile şi pensiunile, în topul preferinţelor
Hotelurile şi pensiunile, în topul preferinţelor

Hotelurile şi pensiunile, în topul preferinţelor

  • Peste 57 de mii de turişti s-au cazat în unităţile de primire din Harghita în prima jumătate a acestui an

În principalele structuri de primire cu funcţiuni de cazare turistică din judeţ au fost înregistrate, în prima jumătate a acestui an, 57.543 de sosiri, rezultă din ultimele date făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Harghita. Cei mai mulţi turişti din perioada amintită, respectiv 11.048, s-au cazat în unităţile de profil din Harghita în luna iunie, creşterea fiind una semnificativă faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când au fost înregistrate doar 2.355 de sosiri, avându-se în vedere şi faptul că atunci au fost în vigoare restricţii mai severe în contextul pandemiei de coronavirus, care au afectat serios şi sectorul turismului harghitean.

Potrivit informaţiilor prezentate de DJS Harghita, cei mai mulţi dintre cei care s-au cazat în judeţ în primele şase luni ale anului au preferat hotelurile, fiind luate în evidenţe aproape 28.000 de sosiri în astfel de unităţi de primire. Peste 11.600 dintre cei care au vizitat Harghita au petrecut cel puţin o noapte şi în pensiunile turistice din judeţ, pe următorul loc în preferinţele acestora situându-se pensiunile agroturistice, cu 9.775 de sosiri raportate.

Cele mai puţine sosiri au fost înregistrate în motelurile, vilele şi cabanele turistice din judeţ, dar şi în aceste unităţi au fost primiţi câteva sute de turişti aproape în fiecare lună din primul semestru al anului.

Cele mai multe înnoptări din perioada ianuarie-iunie 2021, adică aproape 62.000, au fost raportate în cazul hotelurilor, pe următoarele locuri în această privinţă fiind pensiunile turistice şi cele agroturistice din judeţ.

În luna iunie a acestui an, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, care rezultă din împărţirea numărului total de înnoptări realizate, la capacitatea de cazare turistică în funcţiune, era 16,7 la sută, în creştere cu 9,2 procente faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mai rezultă din informaţiile făcute publice de DJS Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.