Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Harghita ocupă locul al doilea pe ţară la titularizare, cu 54,62% note peste şapte | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Învățământ » Harghita ocupă locul al doilea pe ţară la titularizare, cu 54,62% note peste şapte
Harghita ocupă locul al doilea pe ţară la titularizare, cu 54,62% note peste şapte

Harghita ocupă locul al doilea pe ţară la titularizare, cu 54,62% note peste şapte

Potrivit rezultatelor afişate înaintea contestaţiilor, procentul notelor cuprinse între 7 şi 10, de 54,62%, poziţionează judeţul Harghita pe locul al doilea în clasamentul naţional, după judeţul Prahova

Datele furnizate presei de inspectorul şcolar general adjunct, prof. dr. Cristinel Glodeanu, arată că 476 de lucrări ale candidaţilor la examenul de titularizare în judeţul Harghita au fost transmise Centrului de Evaluare. Nu au existat lucrări anulate şi nici candidaţi eliminaţi.

Dintre candidaţii care au susţinut proba scrisă a concursului pentru ocuparea unui post pe durată nedeterminată în învăţământ, 260 de profesori (54,62%) au obţinut note între 7 şi 10, un număr de 155 de candidaţi (32,56%) au fost notaţi, în urma corectării lucrărilor, cu note între 5 şi 7, iar 61 dintre cei prezentaţi la concursul de titularizare, reprezentând 12,81%, s-au ales cu note mai mici de 5.

„Mă bucură rezultatele candidaţilor noştri, procentul de 54,62% obţinut la note peste 7, care le asigură un post titularizabil, dacă există bineînţeles, ne aşează pe locul doi la nivel naţional, după judeţul Prahova. M-aş bucura dacă şi la Evaluarea Naţională, şi la bacalaureat ierarhia ne-ar plasa pe acelaşi loc”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, prof. dr. Cristinel Glodeanu.

Cea mai mare concurenţă, de aproape 2,9 candidaţi pe un loc, s-a înregistrat la posturile de educatoare în limba maghiară, unde 138 de candidate au concurat pe cele 48 de locuri existente. Notele obţinute de acestea s-au situat în intervalul 2,25 şi 10. Pentru posturile de învăţători în limba maghiară, concurenţa a fost de 1,5 pe un loc, în condiţiile în care fiecare din cei 64 de candidaţi, care au obţinut note între 4 şi 9,55, au intrat în competiţie pentru obţinerea unuia dintre cele 43 de locuri disponibile.

Mai relaxaţi au stat cei care s-au înscris la disciplina Educaţie fizică şi sport, unde pe cele 43 de posturi au concurat 37 de profesori. Aici s-a înregistrat şi cea mai mică notă la examenul de titularizare în Harghita – 1,80 – la polul opus situându-se o lucrare de nota 10.

La Limba şi literatura română s-au înscris 26 de candidaţi pe cele 47 de posturi existente în judeţ, lucrările acestora fiind notate de la 3,55 la 9,10.

Numărul total de posturi complete şi incomplete existente în judeţ, cuprinzând toate disciplinele, este de 865.

Zilele de 23 şi 24 iulie au fost alocate contestaţiilor şi 65 de candidaţi, care s-au considerat nedreptăţiţi, au apelat la această posibilitate, în speranţa că îşi vor mări nota obţinută la lucrarea scrisă. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 30 iulie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratul şcolar în data de 31 iulie.

Inspectorul şcolar general adjunct le-a mulţumit colegilor din Comisia Judeţeană şi de la Centrul de concurs pentru „munca de calitate” pe care au prestat-o în perioada concursului de titularizare.

„Acum se desfăşoară examenul de definitivat şi sperăm ca şi aici lucrurile să se desfăşoare corespunzător. În calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene, am solicitat, ca de fiecare dată, eficienţă maximă în desfăşurarea concursului. Pentru că este important pentru noi să avem examene de calitate şi profesori de calitate care, la rândul lor, vor avea grijă ca în şcoală activităţile să se desfăşoare în conformitate cu legislaţia şi normele în vigoare”, a conchis prof. dr. Cristinel Glodeanu.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.