Coronavirus 24 august Harghita: 664 de cazuri | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 7 august 2022
Home » Sănătate »
Coronavirus 24 august
Harghita: 664 de cazuri
<h5><i>Coronavirus 24 august</i></h5> Harghita: 664 de cazuri

Coronavirus 24 august
Harghita: 664 de cazuri

În judeţul Harghita, de la începutul pandemiei şi până astăzi au fost confirmate un număr de 664 cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Din totalul persoanelor confirmate, 575 s-au vindecat, 47 se află internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, în Spitalul Gheorgheni şi Spitalul Topliţa, sub supraveghere medicală, 10 persoane se află în izolare la domiciliu şi 22 au decedat. Totodată, 92 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Instituţia Prefectului reaminteşte cetăţenilor că este în vigoare Hotărârea nr. 16/07.08.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, prin care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri etc. de pe teritoriul judeţului. De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, pe raza judeţului, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, precum şi pe toate arterele pietonale intens frecventate şi în alte zone aglomerate.

România: 825 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Pe teritoriul României, de la începutul crizei medicale şi până azi au fost confirmate 79.330 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, cel mai mare număr de cazuri noi fiind în Bucureşti: 140.

Până astăzi, la ora 13:00, 3.309 cetăţeni români infectaţi cu COVID-19 au decedat, 37 de decese având loc în ultimele 24 de ore de la momentul raportării.

Vaccinul anti-COVID dezvoltat la Oxford ar putea fi comercializat în două luni

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Universitatea din Oxford va fi gata în aproximativ două luni, susţine un înalt oficial al Institutului Serum din India, care a primit drepturi de producţie şi comercializare a produsului. Duminică, acesta a declarat că procesul de testare al vaccinului se va încheia în 58 de zile şi va ajunge în comerţ două săptămâni mai târziu.
Vaccinul a ajuns deja în faza a treia de testare. Primele doze au fost administrate deja sâmbătă în 20 de centre din oraşele Pune, Bombay şi Ahmedabad. Peste 29 de zile, celor 1.600 de voluntari le va fi administrată şi a doua doză de vaccin, iar 15 zile mai târziu va fi emis raportul final de testare. Până atunci, Covishield va fi deja în comerţ, a mai declarat oficialul Institutului Serum.
Potrivit Business Today, Institutul Serum din India a ajuns la un acord cu Astra Zeneca pentru drepturile exclusive de comercializare a vaccinului în India şi alte 92 de state.
India este ţara cu cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.