Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz Chei: „Aşteptăm motivarea şi vom face recurs la Curtea de Apel” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate »
Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz Chei:
„Aşteptăm motivarea şi vom face recurs la Curtea de Apel”
<h5><i>Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz Chei:</i></h5> „Aşteptăm motivarea şi vom face recurs la Curtea de Apel”

Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz Chei:
„Aşteptăm motivarea şi vom face recurs la Curtea de Apel”

După şase ani de procese la Gheorgheni, Miercurea Ciuc şi Tribunalul Prahova, după 53 de termene de judecată, comuna Bicaz Chei a rămas fără brandul său turistic, Cheile Bicazului. „Problemele graniţelor dintre Bicaz Chei şi Gheorgheni datează de pe vremea lui Ceauşescu. Judeţul Neamţ punea limita de judeţ la Cheile Bicazului, iar ei veneau noaptea şi o luau”, afirmă oameni din conducerea Primăriei Bicaz Chei.

„În 1998, pentru că voiau să-şi delimiteze graniţele, să-şi facă cadastru la nivel de UAT, cu intravilan şi extravilan, reprezentanţii Primăriei Gheorgheni au făcut grăniţuirea între oraş şi comuna Bicaz Chei. Şi-au angajat o firmă din Miercurea Ciuc, iar în 1998 s-a întrunit comisia din comuna Bicaz Chei împreună cu oraşul Gheorgheni, respectiv Consiliul Judeţean şi Oficiul Judeţean de Cadastru Harghita şi s-a semnat procesul de bună vecinătate, adică în sensul că nu sunt nici un fel de obiecţiuni pe tema asta. Au semnat primarul de atunci, secretarul de la noi, de la primărie, secretarul şi primarul oraşului Gheorgheni şi reprezentanţii Oficiului Judeţean de Cadastru Harghita. După 11 ani se trezesc ei că stai, domnule, că limita nu este bună unde am semnat-o, la kilometrul 28-700, trebuie să vină până la ieşire din Cheile Bicazului, că trebuie să fie la noi Cheile Bicazului”, spune primarul din Bicaz Chei ziarului Naţional.

„Procesul a ajuns la Tribunalul Prahova. Aici, după şase ani, a fost dată o decizie absolut dubioasă. În loc să se ia în considerare Legea 2 din 1968, cu privire la împărţirea administrativ-teritorială a României, a fost luată în considerare o hotărâre de Guvern dată în anul 2000, care făcea referire la drumurile naţionale. Acolo, undeva, într-o anexă, scrie că Drumul Naţional de la kilometrul 0, care pleacă din Gheorgheni, până la kilometrul 32 aparţine de Harghita, aici a fost dus în eroare judecătorul. De fapt, DN 12C străbate judeţul Harghita până la kilometrul 28, este administrat de Direcţia de Drumuri – Regionala Braşov, dar de la 0 la 28 este pe Harghita şi de la 28 la 32 este pe Neamţ, potrivit Legii de împărţire administrativ-teritorială a ţării. Iar Cheile Bicazului se încadrează între kilometrul 27 şi 32. Eu am câştigat multe procese cu Harghita şi pe retrocedare de terenuri, credeţi că nu poate fi luată în calcul o lege? Eu am încredere că vor fi nişte oameni acolo care vor judeca după lege. Am înţeles că a fost o doamnă judecător nu cu prea multă experienţă, iar domnii sunt foarte abili, or fi dus-o pe legea drumurilor şi nu pe Legea 2 pe 1968, la care face referire procesul-verbal. Aşteptăm motivarea şi vom face recurs la Curtea de Apel”, a întărit Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz Chei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.