Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Gestionarea ecologică a deşeurilor din Băile Tuşnad | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Gestionarea ecologică a deşeurilor din Băile Tuşnad
Gestionarea ecologică a deşeurilor din Băile Tuşnad

Gestionarea ecologică a deşeurilor din Băile Tuşnad

Până la sfârşitul verii anului viitor, Asociaţia Vox Iuventutis, în parteneriat cu Organizaţia GeoEcologică ACCENT şi Primăria Băile Tuşnad, va implementa un proiect care are ca scop înlesnirea colaborării şi a unei comunicări eficiente între autorităţile responsabile şi societatea civilă.

În cadrul acestui proiect se doreşte punerea, în premieră pentru Băile Tuşnad, a unui sistem de colectare a uleiului alimentar uzat (organizare administrativă şi infrastructura necesară) de la populaţie şi asigurarea depozitării, transportului şi predării cantităţii colectate la un reciclator autorizat. De asemenea, se doreşte mobilizarea localnicilor pentru colectarea selectivă a biodeşeurilor prin dezvoltarea unui sistem pilot eficient de colectare şi de compostare a deşeurilor organice, biodegradabile, pentru revalorificare ca biomasă în beneficiul comunităţii.

În cadrul acestui proiect se vor dezvolta proceduri interne de comunicare cu publicul larg a informaţiilor despre activităţile şi rezultatele organizaţiei în vederea demarării de campanii şi acţiuni eficiente de strângere de fonduri pentru organizaţie şi se vor implementa măsuri de prevenire a generării de deşeuri şi creşterea gradului de informare a cetăţenilor cu privire la schimbările climatice şi implicit cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor cu posibilităţi de reciclare.

Pentru sustenabilitatea activităţilor din proiect se vor elabora strategii, pe termen lung, pentru colectarea uleiului uzat pe termen lung şi pentru compostarea biodeşeurilor provenite din gospodării şi din spaţiul public întitulat „Cetăţeni Eco-Activi”, proiectul este derulat prin programul Active Citizens Fund România, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.