Firmă din zona Odorhei amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei, pentru exploatarea ilegală de agregate minerale (nisip, pietriş, balast) | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 8 decembrie 2021
Home » Agricultură/Ecologie » Firmă din zona Odorhei amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei, pentru exploatarea ilegală de agregate minerale (nisip, pietriş, balast)
Firmă din zona Odorhei amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei, pentru exploatarea ilegală de agregate minerale (nisip, pietriş, balast)

Firmă din zona Odorhei amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei, pentru exploatarea ilegală de agregate minerale (nisip, pietriş, balast)

  • Tánczos Barna, ministrul Mediului: „Aceasta exploata agregate din zona Odorheiu Secuiesc (…), în baza unor documente false”

Potrivit ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, ancheta a fost demarată în luna septembrie, în urma unei investigaţii jurnalistice realizată de presa locală.

„Societatea menţionată a produs pagube importante în zona Cădişeni, un popas turistic îndrăgit de oamenii din zonă. Presa locală a dezvăluit o ilegalitate, care persistă de mai mulţi ani, iar în urma acestei investigaţii am demarat o anchetă luna trecută. Verificările au confirmat bănuielile noastre. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a sancţionat firma prin Garda de Mediu pentru lipsa avizelor şi am propus totodată suspendarea autorizaţiei de funcţionare a societăţii, dacă aceasta în termen de 60 de zile nu îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege. Cazul din Odorhei este doar unul din numeroasele cazuri similare. Nu există nici o scuză pentru nerespectarea legii. Tocmai din acest motiv pentru mine este o prioritate majoră ca în timpul mandatului meu să consolidăm Gărzile de Mediu astfel încât acestea să nu fie nevoite să se confrunte cu lipsă de fonduri sau de personal”, a arătat ministrul Tánczos Barna într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului Mediului, începând din luna mai au fost efectuate 153 de controale  comune, la care au participat inspectorii Administraţiei „Apele Române”, ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi ai Jandarmeriei, finalizate cu aplicarea unui număr de 141 de sancţiuni, în valoare de 2.640.000 de lei.

D. Mezey

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.