Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

La finalul săptămânii are locFestivalul caritabil pop-rock-jazz Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate »
La finalul săptămânii are loc
Festivalul caritabil pop-rock-jazz Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni
<h5><i>La finalul săptămânii are loc</i></h5>Festivalul caritabil pop-rock-jazz <i>Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni</i>

La finalul săptămânii are loc
Festivalul caritabil pop-rock-jazz Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni

Gazdele festivalului caritabil pop-rock-jazz Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni vor fi cântăreaţa trupei de rock alternativ Magashegyi Underground din Ungaria, artista Bocskor Bíborka, ale cărei origini se regăsesc în Harghita, şi Andra Ioana Iamandi, elevă din clasa a XI-a la Colegiul Naţional Octavian Goga din Miercurea Ciuc. Evenimentul, organizat de Asociaţia ForFun şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, va avea loc în 25-26 mai, în curtea Cetăţii Mikó din Miercurea Ciuc, unde vor păşi pe scenă formaţiile Bagossy Brothers Company, Robin and the Backstabbers, Role, Ineffable, Tündérground, precum şi One More Minute.

Cântăreaţa Bocskor Bíborka s-a născut în anul 1982, la Sânmartin, a învăţat la Liceul de Artă Nagy István din Miercurea Ciuc, apoi şi-a continuat studiile la Universitatea de Arte din Târgu Mureş. Potrivit unui articol apărut în aprilie 2016 în cotidianul Magyar Nemzet, după mutarea sa la Budapesta, Bocskor Bíborka a participat la Megasztár III, iar după concursul de talente a devenit solista trupei Magashegyi Underground şi trăieşte şi în prezent la Budapesta.

Artista participă la numeroase acţiuni caritabile, iar în acest sens în septembrie 2018 a declarat portalului Maszol.ro că „ceea ce observ în Transilvania, şi ceea ce mă bucură enorm, este că există aici o generaţie tânără cu un potenţial extraordinar, cu care aş colabora cu plăcere, pentru a putea oferi cât mai mult oamenilor de acasă. Nu m-am distanţat de lucrurile de aici, nici în privinţa culturii şi nici sufleteşte”. Astfel, când organizatorii au căutat-o cu rugămintea de a fi gazda festivalului caritabil pop-rock-jazz Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni, cântăreaţa a acceptat fără să stea pe gânduri, pentru a oferi sprijin copiilor talentaţi din sistemul de protecţie a copilului.

A acceptat rolul gazdei cu bucurie şi eleva Colegiului Naţional Octavian Goga, Andra-Ioana Iamandi. Eleva ne-a declarat: „Mi-a făcut nespusă plăcere să accept să prezint festivalul caritabil Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni, deoarece sunt o persoană activă, optimistă, mă implic activ în viaţa civică, mai ales când vine vorba de cei defavorizaţi. Aştept cu nerăbdare festivalul, pentru a mă bucura alături de harghitenii mei de muzica bună şi de faptul că putem să facem o faptă bună”.

Formaţiile ale căror origini se regăsesc în Harghita şi care sunt recunoscute nu doar pe plan naţional, ci şi internaţional, vor urma pe scenă în ordine cronologică astfel: Ineffable, Tündérground, Robin and the Backstabbers, One More Minute, Role şi Bagossy Brothers Company. Trupele au reacţionat din prima clipă pozitiv la invitaţia de a cânta la un festival caritabil organizat pentru copiii din sistemul de protecţie harghitean. După cum am aflat, Robin and the Backstabbers şi-a stabilit programul în aşa fel încât să poată cânta sâmbătă seara publicului ciucan, Bagossy Brothers Company a renunţat la un concert în ţară, iar Role a anulat un concert programat în Viena pentru a putea fi prezenţi la sfârşit de săptămână la Miercurea Ciuc.

Concertele vor fi precedate în ambele zile de activităţi cultural-artistice şi meşteşugăreşti organizate de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Vámszer Géza, care se vor desfăşura în spaţiul din faţa Cetăţii Mikó. Copiii şi adulţii din comunitate vor fi aşteptaţi cu un program variat, cum ar fi realizarea unor jucării din lemn, cioplit în lemn, vopsirea obiectelor mici din ceramică, pâslire, pictură pe faţă, dans pentru copii, poveşti, jocuri interactive muzicale, vopsitul pietrelor, realizare de instrumente muzicale, zumba, decoupage pentru borcane şi realizare de marionete. Activităţile vor fi susţinute de coordonatorii de activitate, meşteri populari şi artizani, precum şi de profesorii de specialitate invitaţi.

Biletele pentru eveniment pot fi cumpărate de pe www.bilete.ro, în casieria Cinematografului Csiki Mozi şi la faţa locului, înainte de concerte. Preţul biletelor este, pentru o zi, 30 de lei, iar pentru două zile – 50 de lei.

Organizarea festivalului caritabil pop-rock-jazz Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni a fost sprijinit de mai multe instituţii, societăţi şi organe media. Partenerii proiectului sunt: Primăria municipiului Miercurea Ciuc, Şcoala Populară de Artă şi Meserii Vámszer Géza, Cafeneaua Ólommadár, Grafica & Foto Szentes Zágon, Sunet şi lumini Zolya Zsolt şi Sharp Production.

Sponsorul principal al evenimentului este Banca OTP România. Sponsorii festivalului sunt: Ciuc Premium Lager, Hunguest Hotel Fenyő, Brutăria Prima Pék, TC România Crown Cool, Melinda Impex Instal, Apa Minerală Tuşnad, Cat Line, Gösser Pub & Pizza, Restaurant San Gennaro, Bandido’s Restaurant & Pizza şi Restaurant Royal.

Partenerii media: Erdély.ma, Fun FM, Gyergyói Kisújság, Informaţia Harghitei, Székely TV, Székelyhon, Szépvíz FM, Transindex, Radio România Tg. Mureş, Ziar Harghita, Hargita Népe, Origo şi LiveEvent.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.