Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Dr. Adrian-Cristian Dobrică, directorul de Dezvoltare-Cercetare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc: „Este o generaţie de medici care s-ar putea să fie istorică pentru această regiune. Zilele Spitalului au şi rolul de a-i stimula în acest sens” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 aprilie 2024
Home » Sănătate »
Dr. Adrian-Cristian Dobrică, directorul de Dezvoltare-Cercetare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc:
„Este o generaţie de medici care s-ar putea să fie istorică pentru această regiune. Zilele Spitalului au şi rolul de a-i stimula în acest sens”
<h5><i>Dr. Adrian-Cristian Dobrică, directorul de Dezvoltare-Cercetare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc:</i></h5> „Este o generaţie de medici care s-ar putea să fie istorică pentru această regiune. Zilele Spitalului au şi rolul de a-i stimula în acest sens”

Dr. Adrian-Cristian Dobrică, directorul de Dezvoltare-Cercetare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc:
„Este o generaţie de medici care s-ar putea să fie istorică pentru această regiune. Zilele Spitalului au şi rolul de a-i stimula în acest sens”

Profesori universitari şi medici de la 30 de spitale şi centre universitare din România, Germania, Marea Britanie şi Ungaria, cărora li se vor alătura tineri medici rezidenţi, asistenţi medicali şi medici de familie din regiune, vor participa, la sfârşitul săptămânii, la cea de-a treia ediţie a „Zilelor Spitalului Judeţean de Urgenţă” din municipiul reşedinţă a judeţului

Manifestarea ştiinţifică de înaltă ţinută, cu 200 de invitaţi din patru ţări, reprezintă deopotrivă un eveniment cu rol educaţional şi de formare, precum şi unul de promovare a spitalului. „Organizând cea de-a treia ediţie a Zilelor Spitalului, simt că suntem mai aproape de scopul iniţial propus: am realizat un punct de întâlnire pentru profesori din centrele universitare şi medici din teritoriu. Profesorii aduc noutăţile în medicină, iar colegii noştri prezintă rezultatele ştiinţifice ale practicii medicale. Cred că întâlnirile, discuţiile, dialogurile constructive sunt la fel de importante la un astfel de eveniment şi rodul acestora se va vedea în activitatea de zi cu zi”, a declarat dr. Konrád Judit, managerul SJU din Miercurea Ciuc.

Prezent la conferinţa de presă organizată la sfârşitul săptămânii trecute, directorul de Dezvoltare-Cercetare al spitalului, dr. Adrian-Cristian Dobrică, medic specialist de chirurgie toracică, a afirmat că fiecare ediţie a Zilelor Spitalului reprezintă un moment de sărbătoare şi de bilanţ, o reflecţie asupra lucrurilor care s-au petrecut în ultimul an pe plan medical şi ştiinţific. „Şi s-au întâmplat multe lucruri bune: concretizări în cadrul parteneriatului pe care îl avem cu Universitatea Sapientia, participările spitalului cu lucrări ştiinţifice la conferinţe naţionale, pentru care a fost lăudat, lucrări care au fost publicate în reviste de specialitate. Referitor la activitatea profesională, au apărut activităţi noi – chirurgia plastică, chirurgia pediatrică – au fost aduşi oameni de valoare, care, prin imaginea lor, şlefuiesc imaginea spitalului”, a detaliat şeful Compartimentului chirurgie toracică şi al blocului operator.

Timp de 3 zile, activitatea medicilor SJU din Miercurea Ciuc va deveni publică, toată lumea fiind invitată să le cunoască realizările, unele la nivel de performanţă, care încet, dar sigur, se ridică la nivelul unui centru universitar. Potrivit dr. Adrian-Cristian Dobrică, la spitalul judeţean s-a reuşit scăderea mortalităţii în politraumatisme la 2%, cifră cu mult sub media naţională, datorită echipei medicale.

„Ceea ce este de salutat, este că marea majoritate a cazurilor speciale sunt rezolvate în ultimii ani la noi în spital, cu rezultate extraordinare din punctul meu de vedere, comparabile, cu toată modestia, cu cele obţinute de centrele universitare, fapt care se datorează nu numai apariţiei de specialităţi noi, ci şi faptului că medicii titulari în specialităţile respective îşi fac treaba sârguincios, se perfecţionează continuu şi luptă cu ei înşişi, pentru a se autodepăşi. Este o generaţie de medici care s-ar putea să fie istorică pentru această regiune. Zilele Spitalului au şi rolul de a-i stimula în acest sens”, a precizat dr. Adrian-Cristian Dobrică.

De altfel, în cadrul acestei manifestări vor fi prezentate, între altele, şi câteva cazuri deosebite, de traumatisme şi tumori rare, cu rezolvări mai mult decât spectaculoase, operate şi rezolvate de şeful blocului operator şi de echipa lui.

La rândul ei, conferenţiar dr. Mara Gyöngyvér, prorectorul Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc, a apreciat parteneriatul cu spitalul judeţean din Miercurea Ciuc în organizarea Zilelor SJU. „Universitatea Sapientia consideră că este foarte important să participe la acest eveniment, cu teme de cercetare legate de biologia medicală, dezvoltate atât în campusul de la Târgu Mureş, cât şi în cel de la Miercurea Ciuc”, a precizat conf. dr. Mara Gyöngyvér.

Cea de-a treia conferinţă ştiinţifică „Zilele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc”, organizată în parteneriat cu Universitatea Sapientia, Consiliul Judeţean şi Colegiul Teritorial al Medicilor din Harghita, se va desfăşura în perioada 5-7 iulie, în campusul Universităţii Sapientia. La această manifestare sunt aşteptaţi profesori şi medici din centre universitare, din ţară, precum şi din Germania, Marea Britanie şi Ungaria. Cele trei zile alocate manifestării se anunţă foarte bogate în lucrări ştiinţifice, organizate pe secţiuni de profil. Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, 5 iulie, de la ora 11:00, în aula mare a Universităţii Sapientia.

D. DRĂGAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.