Erată la articolul privind declaraţiile de avere ale deputatului Bende Sandor | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 august 2022
Home » Politic » Erată la articolul privind declaraţiile de avere ale deputatului Bende Sandor
Erată la articolul privind declaraţiile de avere ale deputatului Bende Sandor

Erată la articolul privind declaraţiile de avere ale deputatului Bende Sandor

În ziarul de marţi, 18 martie, şi pe pagina de Internet a publicaţiei, a apărut un articol referitor la averea deputatului Bende Sandor, un prim episod din seria Averile parlamentarilor harghiteni.

Chiar dacă toate informaţiile sunt preluate din declaraţiile de avere semnate de către parlamentari şi care sunt publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, în articol s-a făcut o greşeală cauzată de modul de completare declaraţiilor. Astfel, am scris faptul că în anul 2016 „topliţeanul avea un singur teren, situat în intravilanul municipiului de pe Mureşul Superior. L-a achiziţionat, prin cumpărare, în 2001, iar suprafaţa probabilă (deoarece nu este trecută unitatea de măsură) este de 5.000 metri pătraţi. Nu este singurul proprietar din acte, cota parte a terenului fiind Bende Sándor (1/4), Bende Emese – soţia (1/4), Bende Róbert Zsolt (1/2).

În ceea ce priveşte clădirile, tot în declaraţia de avere din 2016, figura o casă de locuit în Topliţa, pe care a moştenit-o în 2003 şi la care are o cotă parte de 1/8”.

De altfel, în declaraţia de avere depusă în anul 2016, în secţiunea Terenuri figura, în tabel, un singur teren, iar în dreptul acestuia erau precizaţi toţi proprietarii. La fel era completată şi secţiunea Clădiri (http://cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=27&leg=2016&cam=2&idl=1&pag=5&prn=0&par=23168).

Apoi, am mai scris că în declaraţia din 2017 deputatul a trecut 3 terenuri şi tot 3 case de locuit şi am precizat cotele parte. Confuzia a venit din faptul că în a doua declaraţie de avere atât la Terenuri, cât şi la Clădiri sunt completate câte 3, respectiv 4 linii din tabel (http://cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=27&leg=2016&cam=2&idl=1&pag=5&prn=0&par=25047).

Contactat telefonic de către deputatul Bende Sandor, revenim şi precizăm:

În declaraţia de avere completată în 2017, acesta figura cu un singur teren de 5.000 mp (cu o cotă parte de 1/4) şi o singură casă (cu o cotă parte de 1/8) şi nu cum am scris iniţial; practic, în declaraţiile de avere din 2017 şi 2020, acelaşi teren şi aceeaşi casă erau trecute de câte 3, respectiv 4 ori.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.