Episcopia ortodoxă sprijină Colegiul „Goga” cu 1,5 tone de cartofi | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 25 iunie 2022
Home » Învățământ » Episcopia ortodoxă sprijină Colegiul „Goga” cu 1,5 tone de cartofi
Episcopia ortodoxă sprijină Colegiul „Goga” cu 1,5 tone de cartofi

Episcopia ortodoxă sprijină Colegiul „Goga” cu 1,5 tone de cartofi

  • Nu este prima oară când Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei se implică în susţinerea cantinelor şcolare cu alimente pentru elevi

„Au reînceput cursurile şi Episcopia noastră caută să sprijine şi instituţiile educaţionale, aşa cum este cazul cantinei din cadrul Colegiului Naţional Octavian Goga din Miercurea Ciuc”, ne-a declarat consilierul social al Centrului Eparhial, părintele Cristian Cristinoi.

Sprijinul a fost primit cu recunoştinţă de conducerea Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc.

„Îi mulţumim foarte mult Preasfinţitului Părinte Episcopul Ortodox al Covasnei şi Harghitei, pentru că întotdeauna a sprijinit această şcoală”, a spus Magdalena Dumbravă, directoarea unităţii de învăţământ.

De sprijinul Episcopiei ortodoxe a Covasnei şi Harghitei au beneficiat constant în ultimii ani şi beneficiază în continuare şi şcolile din zonele defavorizate, cum ar fi cele din localităţile Moglăneşti, Vidacut, Săcel, Eliseni.

„Noi am ţinut aproape faţă de domniile lor şi anii precedenţi, le-am dus alimente, îmbrăcăminte, rechizite şi orice au mai avut nevoie”, a detaliat părintele Cristian Cristinoi.

De susţinerea Episcopiei Ortodoxe a Harghitei şi Covasnei se bucură în prezent şi o familie de romi din judeţul Covasna, rămasă de curând fără adăpost; părintele Valentin Ioan Cosmeanu, preot în Parohia Ojdula şi Ghelinţa, se îngrijeşte de asigurarea unor materiale de construcţie pentru ridicarea unei noi locuinţe destinată acesteia, în locul celei care a ars într-un incendiu, sprijinind-o deopotrivă cu alimente şi îmbrăcăminte.

În urmă cu o săptămână, Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei a venit şi în sprijinul sinistraţilor romi, rămaşi fără locuinţe în urma incendiului devastator de la începutul lunii ianuarie. Zece tone de cartofi au fost donate Primăriei Miercurea Ciuc, urmând să asigure parţial materia primă necesară preparării hranei pentru cei 126 de romi adăpostiţi în incinta Arenei Erőss Zsolt.

„Este un act creştinesc din partea slujitorilor Sfintelor Altare şi a credincioşilor care sar în ajutorul aproapelui”, spunea în urmă cu o săptămână Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul ortodox al Covasnei şi Harghitei.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.