Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Echipamente medicale şi medicamente în valoare de 15.000 de lei donate Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Sănătate » Echipamente medicale şi medicamente în valoare de 15.000 de lei donate Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
Echipamente medicale şi medicamente în valoare de 15.000 de lei donate Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Echipamente medicale şi medicamente în valoare de 15.000 de lei donate Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Suma de 15.000 de lei a fost adunată în urma unui bal caritabil, aflat la a opta ediţie, organizat de Asociaţia Întreprinzătorilor din Ciuc şi Consulatul General al Ungariei în municipiul reşedinţă al judeţului Harghita. Scopul declarat al manifestării este sprijinirea Spitalului Judeţean (SJU) din Miercurea Ciuc.

Echipamentele şi medicamentele astfel achiziţionate au fost predate spitalului judeţean şi acoperă o parte din necesarul Secţiilor de neurologie, dermatovenerologie şi oftalmologie.

„Acest eveniment este o bucurie pentru noi toţi, şi pentru cei care au oferit, şi pentru cei care au primit”, a subliniat dr. Konrád Judit, managerul SJU din Miercurea Ciuc, adăugând că principalii beneficiari ai acestui gest filantropic sunt pacienţii.

Din donaţie au fost achiziţionate, între altele, instrumentar uzual de microchirurgie, un aparat de sigilare pentru sterilizarea instrumentarului, o lampă Wood folosită pentru diagnosticarea corectă a anumitor afecţiuni ale pielii pentru Secţia de dermatovenerologie; o pensă bipolară pentru electrocauter, o lupă binoculară şi o lampă mobilă pentru Secţia de oftalmologie, dar şi prima doză dintr-un medicament care va ajuta la efectuarea, în premieră în judeţul Harghita, a terapiei trombolitice, intervenţie de importanţă vitală în accidentul vascular cerebral ischemic.

„Cu această donaţie sperăm să începem un drum important pentru Secţia de neurologie şi pentru SJU în ceea ce priveşte tromboliza, care reprezintă pentru pacientul cu accident vascular cerebral ischemic o intervenţie salvatoare, care are impact major în viaţa pacientului. Această intervenţie trebuie efectuată într-o fereastră relativ scurtă, de 4,5 ore de la debutul simptomatologiei, în acest timp pacientul trebuie să ajungă în spital, să îl investigăm şi să îi administrăm acest medicament. Sper că într-un viitor foarte apropiat să putem să demarăm tromboliza în Spitalul Judeţean de Urgenţă. Acesta este un început, încă mai trebuie să facem pregătiri, dar într-un viitor apropiat sper că acest lucru să fie posibil”, a declarat dr. Ruff  Katalin, medic specialist neurolog.

Reprezentantei Secţiei de neurologie i s-au alăturat dr. Kedves Hanga, medic specialist la Secţia de oftalmologie şi şefa Secţiei dermatovenerologie, din cadrul SJU, medicul specialist dr. Galaczi Zsuzsánna, pentru a mulţumi organizatorilor balului caritativ şi participanţilor la această manifestare, în numele echipei medicale şi al pacienţilor care vor beneficia de echipamentele şi medicamentele achiziţionate din donaţie.

„Suntem bucuroşi că SJU se dezvoltă continuu şi că se fac eforturi pentru îmbunătăţirea calităţii şi eficientizarea sistemului sanitar local şi suntem mândri de faptul că, alături de partenerii noştri, reuşim să ajutăm spitalul”, a declarat preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor din Ciuc, Márk Csucsi Róbert. El a adăugat că, în ultimii patru ani, Asociaţia Întreprinzătorilor din Ciuc a sprijinit spitalul judeţean cu 56.000 de lei.

Reprezentantul Consulatului General al Ungariei la Miercurea Ciuc, consulul Farkas Balázs, prezent la eveniment, a amintit că balul caritabil organizat împreună cu Asociaţia Întreprinzătorilor din Ciuc are o tradiţie de opt ani, iar obiectivul său este sprijinirea activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă. În opinia sa, întreprinzătorii şi instituţiile au obligaţia de a ajuta comunitatea.

„Consider că ne-am realizat obiectivul şi o vom face în continuare. Într-o societate locală, întreprinzătorii, instituţiile şi cei care le conduc au obligaţia de a ajuta comunitatea în care trăiesc şi balul caritabil este o formă potrivită pentru acest lucru. Sperăm ca acest exemplu să fie urmat şi de alţii, să se organizeze baluri caritabile şi în alte scopuri caritative”, a conchis consulul Farkas Balázs.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.