Duminică, 23 februarie: Petiţie la Administraţia Prezidenţială pentru nepromulgarea legii prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 4 decembrie 2021
Home » Societate »
Duminică, 23 februarie:
Petiţie la Administraţia Prezidenţială pentru nepromulgarea legii prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român
<h6><i>Duminică, 23 februarie:</i></h6> Petiţie la Administraţia Prezidenţială pentru nepromulgarea legii prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român

Duminică, 23 februarie:
Petiţie la Administraţia Prezidenţială pentru nepromulgarea legii prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român

„Duminică, 23 februarie, la ora 16:30, în faţa Palatului Cotroceni (zona Statuii ,,Leul”), delegaţia comună a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureş şi a Asociaţiei Calea Neamului va fi prezentă pentru a cere Instituţiei Prezidenţiale să NU promulge legea Codului Administrativ prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român. Îi vom solicita Preşedintelui şi printr-o petiţie depusă la administraţia prezidenţială, să rămână consecvent poziţiei sale din 2018, când a contestat la CCR aceleaşi puncte din Codul Administrativ pe care le-am evidenţiat şi noi ca fiind neconstituţionale, care se referă la extinderea obligativităţii folosirii limbii maghiare de la nivel local, la nivel central, precum şi la eliminarea condiţiei îndeplinirii pragului de 20% pondere a minorităţi naţionale pentru utilizarea limbii materne a acestora în administraţie” – anunţă preşedintele Asociaţiei Calea Neamului, dr. Mihai Târnoveanu.

„Vă chemăm din nou să faceţi încă odată efortul de a apăra LIMBA ROMÂNĂ, caracterul acesteia de singură limbă oficială în statul român. Vă chemăm din nou să spunem un NU hotărât pretenţiilor absurde ale UDMR. Vă chemăm ca prin atitudinea noastră să răsturnăm negocierile politicianiste ale UDMR.

Fraţilor, Carpaţii nu ne-au despărţit niciodată, ci ne-au unit, fiţi umăr lângă umăr cu cei de acelaşi sânge de peste munţi.

Nu dăm niciun pas înapoi! Îi chemăm pe români să ne sprijine!”, se arată în finalul comunicatului.

Totodată, medicul Mihai Târnoveanu face public un atac fără precedent: „Preşedintele fundaţiei maghiare Szekler Monitor din Harghita cere Primăriei Capitalei, Jandarmeriei şi Poliţiei SĂ INTERZICĂ MANIFESTAREA din 23 februarie, ora 16:30 (Cotroceni, Statuia Leul) prilejuită de deplasarea delegaţiei comune a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureş şi Asociaţiei Calea Neamului la Palatul Cotroceni, pentru a depune la administraţia prezidenţială o petiţie prin care îi solicită Preşedintelui României să nu promulge Legea Codului Administrativ prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român.

Demersul fundaţiei maghiare către Primăria Bucureşti a fost trimis şi către agenţiile de presă româneşti şi maghiare, inclusiv către Mesagerul de Covasna, probabil pentru a-i intimida pe românii din Covasna să ni se alăture. Oare cum cred ei că ne pot opri să ne exprimăm liber opiniile? Se cred pe timpurile de tristă amintire stalinistă ale Regiunii Autonome Maghiare, sau şi mai înainte, în vremea cruntă a Dictatului de la Viena?

Îi anunţăm pe toţi cei care într-un fel sau în altul vor să ne oprească, că nu vor reuşi. Fiecare lovitură o vom primi fără să răspundem în niciun fel la provocări. Noi avem drumul nostru, de afirmare PAŞNICĂ a Identităţii Naţionale Româneşti.

Avem o singură Credinţă, cea Ortodoxă, un singur Steag, cel Tricolor Românesc şi-o singură Cale, Calea Neamului.

Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruinţa Neamului Românesc!”, conchide preşedintele Asociaţiei Calea Neamului.

Textul prin care fundaţia condusă de Árus Zsolt doreşte să se interzică depunerea petiţiei a fost trimis şi redacţiei noastre. Îi răspundem pe această cale că, înainte de a muri de grija Bucureştilor, ar fi util ca fundaţia pe care o conduce să se ocupe de faptele evidente de rasism, discriminare şi instigare la ură întâmplate chiar sub nasul său, la numai 13 km de Gheorgheni. Ditrăul este un caz de rasism în Secolul XXI apt de a fi introdus în manual – şi dacă Szekler Monitor nu-l vede, înseamnă că fundaţia şi preşedintele său sunt compromişi definitiv şi orice comunicare a lor circumscrisă acestor teme este total lipsită de credibilitate.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.