Doar puţin peste 1.100 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 pe parcursul unei săptămâni în judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 18 mai 2022
Home » Sănătate » Doar puţin peste 1.100 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 pe parcursul unei săptămâni în judeţ
Doar puţin peste 1.100 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 pe parcursul unei săptămâni în judeţ

Doar puţin peste 1.100 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 pe parcursul unei săptămâni în judeţ

Doar 1.146 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 pe parcursul unei săptămâni, în judeţul Harghita, aproape 500 dintre acestea fiind cele care primiseră deja prima doză şi s-au prezentat la specialişti pentru administrarea rapelului. Potrivit datelor făcute publice, ieri, de Instituţia Prefectului, a fost administrată prima doză în cazul a 649 de persoane, iar alte 497 au primit rapelul.

De la începutul anului, când a fost lansată campania de vaccinare şi în Harghita şi până în data 4 august, în judeţ au fost administrate 139.338 de doze de ser anti-COVID-19, iar 65.847 au primit atât primul vaccin, cât şi rapelul. În total, centrelor de vaccinare din judeţ li s-au distribuit până în prezent peste 142.000 de doze, dintre care aproximativ 120.500 din cele produse de Pfizer. Peste 40 de medici de familie au vaccinat 3.383 de persoane cu serul de la Johnson & Johnson, în cazul căruia nu este nevoie de administrarea unei a doua doze.

Procentul persoanelor eligibile vaccinate, în total, în judeţ este de 22,18 la sută în ceea ce priveşte doza I şi de 19,87 la sută în cazul dozei II, a mai informat Instituţia Prefectului, precizând totodată că în Harghita au fost raportate doar 42 de reacţii adverse post-vaccinale, un singur caz încadrându-se în categoria celor severe.

În ceea ce priveşte cazurile de îmbolnăvire înregistrate în ultimele săptămâni, în judeţ nu au fost confirmate deocamdată infectări cu variante ale coronavirusului care determină îngrijorare, respectiv aşa-numitele VOC-uri, conform terminologiei de specialitate.

Din datele oficiale rezultă că în ultimele zile numărul persoanelor care s-au infectat cu coronavirus şi necesită spitalizare a crescut uşor, în unităţile medicale din Miercurea Ciuc şi Topliţa fiind, ieri, 8 astfel de pacienţi. În izolare la domiciliu se afla o singură persoană, iar alte 113, în principal din rândul celor care au revenit în România din ţări cu risc ridicat de infectare, erau în carantină în locuinţă.

Ieri, autorităţile nu au anunţat nici un caz nou de infectare şi nici un deces asociat infecţiei cu SARS-CoV-2. Incidenţa numărului de cazuri la nivelul judeţului Harghita era, în data de 5 august, de 0,02 la mia de locuitori. În ultimele două săptămâni nu au fost înregistrate cazuri de infectare în 61 dintre cele 67 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, incidenţele fiind scăzute şi în cele 6 în care au fost confirmate îmbolnăviri, respectiv de 0,33 în Atid, de 0,29 în Lunca de Sus, de 0,03 în Odorheiu Secuiesc, de 0,71 în Plăieşii de Jos, de 0,13 în Topliţa şi de 0,46 la mia de locuitori în Tuşnad. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.