Din ciclul: Să înţelegem medierea! | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 27 noiembrie 2021
Home » Societate »
Din ciclul:
Să înţelegem medierea!
<h5><i>Din ciclul:</i></h5> Să înţelegem medierea!

Din ciclul:
Să înţelegem medierea!

Iniţiem azi un şir de articole despre mediere. Dorinţa noastră este de a familiariza publicul, care are conflicte ce nu sunt rezolvate, cu modalităţile de soluţionare alternativă a acestora, în mod deosebit cu MEDIEREA.

În decursul incursiunii noastre vă vom prezenta Medierea în detaliu – generalităţi, avantaje, procedură, unde şi cum găsim un mediator, dar şi cazuri concrete rezolvate prin mediere.

Vă sugerăm să aveţi curaj de a vă rezolva situaţiile conflictuale amiabil, prin mediere. Procedura de mediere este rapidă, are avantaje (pe care le vom detalia) fiind realizată în timp rezonabil.

Eventuale întrebări, solicitări de clarificare a unor nelămuriri, idei despre ce aţi dori să conţină articolele noastre vă rugăm să ni le transmiteţi pe adresa adrianateslovan@gmail.com.

1. Ce este medierea?

Medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate – mediatorul, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor.

Medierea se bazează pe încrederea pe care părţile o acordă mediatorului, ca persoană aptă să faciliteze negocierile dintre ele şi să le sprijine pentru soluţionarea conflictului, prin obţinerea unei soluţii reciproc convenabile, eficiente şi durabile.

Părţile, persoane fizice sau juridice, îşi pot soluţiona conflictele de orice natură prin procedura medierii, chiar şi după declanşarea unui proces în faţa instanţei de judecată.

Medierea este reglementată de Legea 192/2006, cu modificările şi completările corespunzătoare.

Mediator Adreana Teslovan,

preşedintele Corpului Profesional al mediatorilor din judeţul Harghita,

membru în Comisia Permanentă a Consiliului de Mediere

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.